Luet tällä hetkellä:
Uusikaupunki on Jussi Rainion paratiisi
Jussi Rainio kaupunginlahden rannalla.

Uusikaupunki on Jussi Rainion paratiisi

  • Muusikko Jussi Rainio vietti lapsuutensa epävakaissa olosuhteissa pääkaupunkiseudulla. Kun hän kymmenvuotiaana muutti äidin luokse Uuteenkaupunkiin, elämässä alkoi näkyä värejä. – Uusikaupunki on minulle edelleen paratiisi.

Oman kylän poika.

Sellaiseksi Jussi Rainio tuntee olonsa Uudessakaupungissa, ja sitä hän kotikaupungissaan aivan erityisesti myös arvostaa.

– Täällä saan olla ihan vain Jussi Rainio. Kukaan ei kohtele minua suurena starana, vaan voin rennosti liikkua missä tahansa. Vaikka teen julkista työtä, en nauti suuremmin huomiosta, vaan viihdyn vähän syrjässä. Uudessakaupungissa mahdun olemaan ihan vain Jussi, hän sanoo.

Jussi hurmioitui kaupungin merellisyydestä jo lapsena. Muutto Uuteenkaupunkiin tiesi paitsi turvallisempaa arkea myös pitkiä laiskoja kesäpäiviä kauniin saariston sylissä.

– Se oli lapsuuteni toteutunut unelma. Edelleen tuntuu tärkeältä saada asua meren partaalla.

Kotikaupunkiaan suurempiin piireihin Jussi ei ole koskaan haikaillut. Seesteisen merikaupungin tunnelmassa keikkaviikonloppujen jälkeiset ajatukset saavat tilaa tuulettua ja väki on ystävällistä.

– Täällä ihmiset ovat ihmisiä toisilleen, huomaavaisia ja ystävällisiä, Jussi sanoo.

Uudenkaupungin sanotaan usein olevan “pussinpohjalla”, kaukana ohikulkuliikenteestä. Jussin mielestä juuri se on erinomainen syy tulla tutustumaan tähän lounaissaariston piilotettuun helmeen.

Nappaa talteen Jussin Uusikaupunki-vinkit ja piipahda kylään, meil Ukiin!

Upea saaristo

Kuvankaunis saaristo on veneellä liikkujan unelma. Kierrettäviä saaria riittää ja kimmeltävä meri jatkuu silmänkantamattomiin. Syömään voi poiketa vaikka viehättävässä saaristoravintola Odinessa.

Puutaloalue

Keskustan idyllinen ja hyvin säilynyt puutaloalue huokuu tarinoita kaupungin pitkästä historiasta. Kesällä osa puutalojen asukkaista kutsuu vieraita kiehtoviin puutarhoihinsa. Myös hieno Wahlbergin museotalo on osa puutaloaluetta.

Ravintolat

Uudessakaupungissa on ainutlaatuinen ravintolatarjonta, erinomaisia ruokapaikkoja on monia. Kaupunginlahden rantamakasiineissa on monta hyvää ravintolaa, ja herkulliset pöperöt on myös uudistetussa Santtiorannassa. Pakkahuoneen vierassataman munkeilla kannattaa ehdottomasti käydä, tuli kaupunkiin sitten maitse tai meritse.

Visit Uusikaupunki

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.