
Helppo pestopastasalaatti
puoli pussia pennepastaa
1-1,5 dl pestokastiketta
loraus öljyä
1-2 rasiaa kirsikkatomaatteja
1 punasipuli tai pari kevätsipulia
2 palloa mozzarellaa
suolaa ja pippuria
reilusti tuoretta basilikaa
Keitä pasta, valuta vesi pois ja huuhtele pasta kylmällä vedellä. Sekoita joukkoo pesto ja loraus öljyä.
Suikaloi sipuli, halkaise tomaatit ja kuutioi juusto. Revi mukaan reilusti basilikaa. Halutessasi voit käyttää sipuleita hetkisen pannulla ennen niiden lisäämistä salaattiin.
Lisää ainesosat pastan joukkoon ja rouhaise mukaan hieman pippuria ja suolaa. Nautiskele tuoreen leivän kera.

Tzatziki dippivihanneksille
1 kurkku
500 g kreikkalaista jogurttia
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
ripaus suolaa
rouhaisu mustapippuria
kourallinen tuoretta minttua
loraus oliiviöljyä
Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja valuta ylimääräinen neste siivilässä. Ripottele pinnalle hieman suolaa. Anna seistä hetki ja puristele irtoava neste pois.
Laita kurkkuraaste kulhoon ja sekoita joukkoon valkosipuli, jogurtti ja hienonnettua minttua. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Kaada pinnalle loraus hyvää oliiviöljyä ja koristele mintulla. Dippaile tzatzikiin rapeita kesän vihanneksia ja tuoretta leipää.

Raikas nektariinipiirakka
Pohja
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl piimää
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua voita
1 muna
Päälle
4-5 tuoretta nektariinia
2 tl sokeria
kanelia
Täyte
1 prk kermaviiliä
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
Yhdistä pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, piimä ja voisula. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Pese nektariinit hyvin, viipaloi ne kuorineen ja lado taikinan päälle. Sirottele päälle sokeria ja kanelia.
Sekoita kermaviilin joukkoon sokerit ja muna ja kaada nektariinien päälle.
Paista 200 C uunissa n. 30-35 minuuttia.
Tarjoiluehdotus: nautitaan kesäillassa hyvien ystävien seurassa!
Lyhtyjen Yö -2023 ohjelma
Artikkeli julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2022.