Luet tällä hetkellä:
Golfin perintö ja hole-in-one unelmat – Rauno Hietamäki
Rauno Hietamäki puttaamassa.

Golfin perintö ja hole-in-one unelmat – Rauno Hietamäki

  • Golfpalloja perunapellossa. Niitä Rauno Hietamäki keräili 1980-luvulla, kun Ruokolaan oli Sannontien ja Laitilaan vievän tien väliin tehty kaupungin ensimmäinen harjoitusalue golfille. Välillä pallot sinkoilivat takapihoille ja myös Hietamäen perheen perunapeltoon.

Vuonna 1988 Rauno päätti itse mennä alkeiskurssille ja otti poikansa mukaan. Kaksikko suuntasi takapihan pensaikon kautta nurmikolle. Tästä kokemuksesta tuli lopulta paljon enemmän kuin hän olisi ikinä kuvitellut.

-Tarkoitus oli tehdä pojalle tästä harrastus, mutta jäinkin itse koukkuun, Rauno mietiskeli hymyillen.

Rakkaus roihahti heti, eikä sammumispistettä ole nähty. Hietamäki oli pitkään mukana kenttätoimikunnassa ja oli läheltä näkemässä, kun vuonna 2001 Uudenkaupungin golfkenttä avautui 9-reikäisenä eli puolikkaana normikokoisesta. Lajin noste vain jatkui ja kuusi vuotta myöhemmin avattiin nykyinen täysimittainen kenttä. Kaikki nämä vuodet Hietamäki on napannut bäginsä mukaan ja suunnannut viheriöille.

-Kertaakaan en ole vielä tähän kyllästynyt, eikä pitkiä taukoja ole tullut. Talvisin harjoittelin kauan sitten Saabin hallilla ja tästä paljon myöhemmin päästiin Urheilukeskukseen. Ja nyt meillä onkin simulaattori Vahterusringillä, Hietamäki kertoi.

Taso on parhaimmasta vuosista luonnollisesti hieman laskenut, mutta ikäisissään Hietamäki on Suomen eliittiä. Tästä tuli todiste viime vuonna, kun hänet valittiin Euroopan seniorigolfjärjestön (ESGA) mestaruuskisoihin. Ne pidettiin Italian Padovassa ja Hietamäki pääsi M70-sarjaan edustamaan kotimaataan. Suomi oli kymmenes, kun 22 maata oli mukana.

Viheriöivä golfgriini.

35 vuoden golfaamisen jälkeen Hietamäki kurvaa autonsa Uudenkaupungin golfkentän parkkipaikalle ja astelee treenaamaan noin kolme kertaa viikossa. Pelikierroksia tulee vuoden aikana noin sata. Väkisinkin nousee esiin kysymys. Mikä tässä lajissa viehättää?

-Haastavuus, sosiaalisuus ja hienosti rakennettu tasoitusjärjestelmä. Voit lähteä pelaamaan samaan aikaan aivan eri tasoisen pelaajan kanssa. Kun kierretään kenttää neljä tuntia yhdessä, niin siinä oppii jo tuntemaan ihmistä jonkin verran. Ja onhan tämä hyvää liikuntaa, kun kymmenen kilometriä tulee käveltyä kierroksen aikana.

Huippuhetkiä rakkaalla kotikentällä on useita, mutta ehkä ne suurimmat ovat jokaisen pelaajan unelmat eli hole-in-onet. Hietamäki on kaksi kertaa onnistunut aloituspaikalta lyömään pallon suoraan ”kuppiin”. Golfklubin seinällä on mainittu kaikki ”holarin” tekijät ja vuosiluvut. Hietamäen nimi löytyy 2007 ja 2015 vuosien kohdilta. Toinen näistä suorituksista tuli vielä varsin erikoisella tavalla.

-Se oli nykyisellä väylällä numero 15. Matkaa oli 130 metriä ja se lähti todella hyvin. Se ei pompannut kertaakaan maahan eli lensi suoraan ilmassa sisään, Hietamäki hymyili.

Uudenkaupungin Golfklubi

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.