Luet tällä hetkellä:
Kesä alkaa Merefestistä – koe ihmisenkokoisen kaupunkifestarin parhaat palat
Kaupunginlahden punaiset makasiinit.

Kesä alkaa Merefestistä – koe ihmisenkokoisen kaupunkifestarin parhaat palat

  • Letkeä Merefesti on startannut Uudenkaupungin kesäkauden jo yli 30 vuoden ajan. Lähde tulevana viikonloppuna kiertelemään festeille ja vastaanottamaan alkavaa kesää Uuteenkaupunkiin!

Kesäkuun toisena viikonloppuna kadut ja rannat täyttyvät entisistä, nykyisistä ja kesäksi paikkakunnalle saapuneista uusikaupunkilaisista sekä rattoisasta kaikenikäisille suunnatusta ohjelmasta. Tule nauttimaan ihmisenkokoisen kaupunkifestarin leppoisasta tunnelmasta!

Leiki Merefesti

Perheen pienimmille Merefesti tarjoaa perinteisesti monenlaista hauskaa puuhaa koko lauantaipäivän ajan. Aivan kaupungin keskustassa, torilla ja Rauhanpuistossa, tenavat pääsevät hyppäämään Wasaborgin tallin heppojen kyytiin, leikkimään Myllyniemen lastenpuistossa ja halimaan suloisia kaverikoiria. Puistossa laukataan myös keppihevosten omat estekisat – tule kokeilemaan, pääsetkö loikkaamaan kaikkein korkeimman esteen yli!

Aamupäivällä lapset ja lapsenmieliset voivat istahtaa seuraamaan Kasper-nukketeatteriesitystä, ja jos pöksyihin eksyy muurahaisia, ne saa taltutettua parhaiten moottoripyöräkerholaisten kyydissä. Ajelun jälkeen onkin hyvä parkkeerata kasvomaalaus-pisteelle, joka koristelee lasten kasvoja iltapäivällä.

Merefesteille kannattaa toki tulla kauempaakin! Turusta festaritunnelmaan pääsee museojunan kyydissä kaksi kertaa lauantaipäivän aikana. Nostalgisessa junamatkassa on elämystä kerrakseen!

 

Keltainen pomppulinna.

 

Kasvomaalaushetki.


Liiku Merefesti

Sporttista ohjelmaa on festi-viikonloppuna tarjolla ihan kaikenlaisille liikkujille! Reipas viikonloppu alkaa jo perjantaina Padel Uusikaupunki -openilla ja jatkuu heti lauantaiaamuna padelin lisäksi rannassa katukoristurnauksella sekä perinteisellä Kesäkuun kutonen -lenkkitapahtumalla. Paikalliseen yleisurheiluun sekä voimailuun pääsee tutustumaan niin ikään padel-kentän lähistöllä.

Sorvakon upeissa metsämaisemissa sijaitsevalla frisbeegolf-radalla järjestetään lauantaina puoliltapäivin Merefestien parikisa – vielä ehdit ilmoittautua mukaan! Jos olet kiinnostunut lätkästä, suuntaa torille tossulätkäturnaukseen. Hiki tulee pintaan varmasti sekä kentällä että katsomossa hurratessa!

Jos kisaaminen ei maistu, voit panostaa lempeään liikkumiseen ja tepastella ympäri kaupunkia ihastelemassa Merefestien iloista meininkiä. Mikäs sen parempaa hyötyliikuntaa!

Padelin pelaajat kentällä.

 

Voimistelijatyttö ja vanne.


Nauti Merefesti

Uudenkaupungin kesän ensimmäinen kaupunkifestari on ennen kaikkea alkavan kesän juhla – nauti eläväisen kaupungin kuhinasta siis täysin rinnoin! Istahda nauttimaan hyvästä ruoasta, juomasta ja musiikista rannan ravintoloihin, käyskentele Pakkahuoneen rannassa ihailemassa vanhoja autoja ja puuveneitä ja pysähdy rupattelemaan tutuille oikein ajan kanssa. Mikäs kiire tässä nyt olisi, Uudenkaupungin kesässä.

Illan tullen on hyvä vaihtaa jalkaan tanssikengät ja suunnistaa esimerkiksi legendaariselle Pookin pihalle tansseihin, Aquariukseen K-40-discoon tai siirtyä tanssin askelin terassilta toiselle vaikka läpi kesäisen yön.

Kauppatoriin vilinää Merefesti-päivänä.

 

Jukka-Pekka Hyytiä esiintyy makasiinin pihalla.

 

Festit jatkuvat ravintoloissa lähes uuden aamun nousuun saakka – se on kesä ny!

Koko tapahtuman ohjelman löydät kätevästi  Merefesti-kotisivuilta
Merefesti

 Kuvat: Grafesko

 

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.