Luet tällä hetkellä:
Lämmikettä talvipakkasille – ihanat Kuumotukset tulevat taas!
Kuumotus eli lämmin talvijuoma.

Lämmikettä talvipakkasille – ihanat Kuumotukset tulevat taas!

  • Uusikaupunkilaiseen joulunaikaan kuuluvat joka talvi paikallisten kahviloiden ja ravintoloiden listoille ilmestyvät herkulliset Kuumotus-juomat. Nappaa ystävät kainaloon ja kierrä maistelemassa vaikka puutalokaupungin kaikki nimikkojuomat!

Uudenkaupungin paikallisiin erikoisuuksiin kuuluvat makoisat Kuumotusjuomat lämmittävät sekä kehoa että mieltä jouluvalmisteluiden keskellä. Kuumotuksia tarjoavien kahviloiden ja ravintoloiden juomareseptit ovat huippusalaisia – ja vievät tietysti kielen mennessään!

 

Lämmin juoma ja vaniljatanko

 

Mustaherukka-kuumotus

 

Lämmittävistä juomista löydät ihania talven makuja, kuten kanelia, vaniljaa ja suklaata. Istahda vaikka koko perheen kera talviulkoilun päätteeksi hörppimään lounas-kahvila Rosamundan kermavaahdolla hunnutettua vaniljaista mustaherukka-kuumotusta tai maistele Café Aitan lempeän jouluista omenan ja kanelin makuista juomaa.

 

Kaakao-salmiakkikuumotus

 

Jos porukasta löytyy salmiakin ystäviä, suosikki löytyy ehkä Captain’s Makasiinin ja Olkkarin kuumotuksesta, jossa yhdistyvät ihanan makea kaakao ja pieni tujaus salmiakkia.

Illan tullen voitkin koota kasaan ystäväjoukon ja lähteä kiertämään ravintoloiden ”aikuiseen makuun” valmistettuja kuumotuksia. Mistä ravintolasta löytyy kenenkin lempijuoma?

Puutalokaupungin jouluisia kuumotuksia löytyy jokaiseen makuun. Käy maistelemassa vaikka kaikki, ja löydä oma suosikkisi!

 

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.