Luet tällä hetkellä:
Minun paikkani – Joulupukki
Joulupukki kauppatorilla.

Minun paikkani – Joulupukki

”Uuteenkaupunkiin on aina mukava tulla. Täällä ihmiset ovat niin mukavia ja välittömiä. Pukkihan erittäin mielellään liikkuu paikoissa, joissa on paljon ihmisiä ja erityisesti lapsia, kuten vaikka Uudenkaupungin torilla joulunavauksen aikaan. Olen pannut merkille, että kun pukki saapuu paikalle, ihmisten suupielet nousevat. Se on ihmeellisen mukavaa!

Ihmisten kanssa on kiva jutella monenlaisista asioista, kuten vaikkapa lahjatoiveista taikka ihan siitä, mikä joulussa on merkityksellistä ja tähdellistä. Pukkia vähän surettaa sellainen puhe, jota joskus muutama vuosi sitten pidettiin mediassa yllä, että joulupukista pitäisi kokonaan luopua, koska lapsille olisi turhan raskasta saada selville pukin olevan vain yhdessä ylläpidettyä satua ja tarinaa. Eikös tällainen tietty satumaisuus suorastaan kuulu joulunaikaan, ja koko elämään?

Täällä Uudessakaupungissa nämä vanhat puutaloalueet ovat aivan erityisiä, täällä havisevat historian lehdet. Ja tietysti meren läheisyys tekee tästä kaupungista aivan omanlaisensa. Siitä aukeaa tie maailman kaikkiin kolkkiin. Tiesitkö muuten, että joulupukin esihahmo, Pyhä Nikolaus, oli paitsi lasten myös esimerkiksi merenkävijöiden ja kalastajien suojelupyhimys? Että kyllä pukilla on täällä Uudessakaupungissa senkin takia aina hyvin kotoisa olo.

Uusikaupunki on hyvin rauhallinen paikka, ja uusikaupunkilaiset ovat kyllä aika kilttejä. Mutta ainahan on parantamisen varaa! Kiltteyttä ei pitäisi rajata pelkästään joulun aikaan, vaan muistaa olla kiltti läpi koko vuoden ja kohdella kanssaihmisiä mukavasti. Tällainen muistutus vielä pukilta uusikaupunkilaisille näin joulun alla.”

Kuka?

Nimi: Joulupukki

Ikä: Erittäin vanha.

Ammatti: Joulupukkius. Tunnetaan myös tonttujen ylipäällikkönä ja riisipuuron ystävänä. 

Juttusarjassa uusikaupunkilaiset esittelevät heille tärkeitä paikkoja kotikaupungistaan.

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.