Luet tällä hetkellä:
Minun paikkani – Jukka Helin
Jukka Helin tenniskentällä

Minun paikkani – Jukka Helin

  • Se on kevään merkki siinä missä Pakkahuoneen tai Golfkentän aukeaminen. Jaa mikäkö? No Helinin Jukka tenniskentillä laittamassa paikkoja kuntoon. Yksin ei Helinin tarvitse vastuuta kentistä kantaa, mutta silti hän on edelleen talkoopuuhailun suurin kulmakivi.

Ei ole 74-ikävuotta tai polvileikkaukset miestä hidastaneet, tenniskentille veri vetää yli 40 vuoden harrastamisen jälkeenkin.

-Soinin Esa tässä oli yhtenä kovimmista puuhamiehistä, kun nämä kentät tähän tulivat tähän 1990-luvulla. Tennisseuran toiminta lopahti 2000-luvulla pitkäksi aikaa, niin silloin Laurilan Ollin kanssa kentät laitettiin kuntoon joskus kahdestaankin. Siihen aikaan mukana oli myös Simo Länsivierto, Helin luetteli.

Ja nyt puhutaan siis Mörnen talon vieressä olevista massakentistä. Kenttiä isännöi Tennis-Roima ja vuoroja saa varata Golfklubilta. Hyvässä kondiksessa kentät näyttävät nytkin olevan ja siitä on usein tullut kiitosta.

-Tämä massa on erilaista kuin muualla. Muistaakseni Seinäjoella on samanlaista ja se on hiukan karkeampaa. Tähän on aikanaan tehty todella hyvä pohja ja virhepomppuja ei juurikaan tule. Ollaan saatu paljon kehuja ihan Suomen kärkipelaajiltakin, Helin hehkutti.

1970-luvun lopulla Helin saapui Uuteenkaupunkiin huoltamaan autotehtaan tietoteknisen puolen keskuslaitteistoa. ATK-alan osaamisesta Helin Uudessakaupungissa tunnetaan, kuin myös terävästä kämmenlyönnistä. Lyhyestä sopimuksesta autotehtaalla puhuttiin, mutta niin vain mies on edelleen täällä. Saabin kentiltä lähti myös tennisinnostus. Parhaiden aikojen pelimääriin ei enää päästä, mutta tennis on edelleen olennainen osa viikkorytmiä.

-Joskus pelattiin ihan hullun lailla. Varmaan vähän liikaakin. Ei sitä silloin mietitty, niin hauskaa se oli, Helin arvioi.

Helin on ollut mielissään, kun vuodesta 2009 lähtien järjestetyissä Uudenkaupungin kansallisissa kisoissa on käynyt pelaajia jopa Suomen 20 parhaan joukosta. Omia huippuhetkiä Uudenkaupungin massalla on ollut nuorukaisten kanssa kisaileminen. Tutkaparinsa Olli Laurilan kanssa matsit kahta nuorta poikaa vastaan tulivat tutuiksi jo vajaat 20 vuotta sitten. 40 vuoden ikäero ei haitannut, tennis yhdisti. Matseja pelattiin joka viikko tutuilla massakentillä kesästä toiseen.

-Pelit Hepojoen Juhaa ja Santasen Casperia vastaan ovat jääneet parhaiten mieleen. Siinä meni monta vuotta, ennen kuin pojat kykenivät meidät ensimmäisen kerran voittamaan. Pikkuhiljaa sen jälkeen kehityssuunnat ovat näyttäneetkin eri suuntiin, Helin naureskeli.

 

Kuka?

Nimi: Jukka Helin

Ikä: 74

Ammatti: Eläkeläinen. Tunnetaan Uudessakaupungissa ATK-alan osaamisesta.

Juttusarjassa uusikaupunkilaiset esittelevät heille tärkeitä paikkoja kotikaupungistaan. 

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.