Luet tällä hetkellä:
Minun paikkani – Mari Jalava
Mari tutulla kotitiellä

Minun paikkani – Mari Jalava

  • “Ostimme Ruokolasta talon syyskuussa 1997, kymmenen päivää ennen esikoisemme syntymää. Olimme aiemmin ajelleet alueella ja jo silloin kiinnittäneet huomiota kulmatontilla seisseeseen taloon. Kun talo sattumalta muutamaa kuukautta myöhemmin tuli myyntiin, teimme ostopäätöksen puolessa tunnissa, vaikka normaalisti olemme hyvin harkitsevia ja nuukiakin. Eikä kertaakaan ole 24 vuoden aikana kaduttanut.

Koti oli juuri toiveidemme mukainen – 50-luvun talo, jota ei oltu remontoitu ja jossa on iso tontti. Tykästyin heti myös Ruokolaan. Vehreä ja puistomainen asuinalue vanhoine taloineen ja isoine puutarhoineen on rauhallinen ja viihtyisä. Pidän etenkin 50-luvun arkkitehtuurista, jota Ruokolan vanhempi osa edustaa, ja tietysti yleisesti alueen historia kiinnostaa. Ruokola on paras esimerkki sodan jälkeisestä asuinalueesta Uudessakaupungissa.

Hautausmaa, johon Ruokola rajautuu, on ollut minusta aina kiehtova. Molemmat lapseni on aikanaan kärrytelty päiväunille hautausmaan hiekkateillä, ja edelleen kun lähden kävelylle, koukkaan useimmiten hautausmaan kautta. Hautausmaa on paitsi puistona kaunis myös täynnä tarinoita.

Meille on osuneet maailman parhaat naapurit. Heidän kanssaan ollaankin vietetty yhdessä vaput ja juhannukset viimeisen parinkymmenen vuoden ajan. Takapihamme rajautuu pallokenttään, ja myös sieltä kantautuvat äänet tuntuvat ennen kaikkea kotoisilta. Kentän takana sijaitsevalla tammikujalla olisi hienoa joskus järjestää vaikka jokin tapahtuma. Näyttää, että tällaistakin hienoa meillä täällä on.”

Kuka?

Nimi: Mari Jalava

Ikä: 54

Ammatti: Uudenkaupungin museon johtaja. Tunnetaan myös ahkerana kotimaan matkaajana.

Juttusarjassa uusikaupunkilaiset esittelevät heille tärkeitä paikkoja kotikaupungistaan.

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.