Luet tällä hetkellä:
Seikkailijan syke laskee Uudessakaupungissa
Wenla Väärälä istuu kaupunginlahden rannalla.

Seikkailijan syke laskee Uudessakaupungissa

  • Diili-kisan finaaliin yltänyt Wenla Väärälä arvostaa synnyinkaupunkinsa rentoa tunnelmaa. Vaikka työt ja tavoitteet ovat vieneet arjen pääkaupunkiin, Uudellakaupungilla on aina erityinen paikka Wenlan sydämessä.

Wenla Väärälä suhtautuu elämään uteliaasti. Jano nähdä maailmaa, kerätä kokemuksia ja tutustua eri kulttuureihin on ollut kova jo lapsesta saakka.

– Elämässäni on koko ajan aikamoinen syke. Tavoittelen paljon ja haluan tehdä suuria. Olen sellainen ”go with the flow” -tyyppi. Saatetaan poikani kanssa vain heittää reput selkään ja lähteä reissuun. Tiedän, että me pärjätään, Wenla sanoo.

Tavoittelen paljon ja haluan tehdä suuria. Olen sellainen ”go with the flow” -tyyppi.

Runsas vuosi sitten kiinnostuksen herätti Nelosen Diili-ohjelma, jossa yrittäjä ja mediapersoona Jaajo Linnonmaa etsi itselleen uutta operatiivista johtajaa. Wenla päätti silloinkin mennä flown mukana ja haki mukaan kisaan.

– Olin jo pidempään ajatellut, että Diilin konsepti on tosi kiinnostava. Mukana vaikutti aina olevan fiksuja ihmisiä, ja ohjelmassa tehtiin suuria juttuja todella hurjassa aikapaineessa. Halusin testata, olisiko minusta siihen. Ja mikäs sen parempi tapa testata kuin hakea mukaan ohjelmaan.

Pitkän valintaprosessin päätteeksi Wenla Väärälä oli yksi ohjelmaan valituista kuudestatoista kilpailijasta. Ensimmäisten joukossa hän ei kisaa jättänyt, vaan kisasi vakuuttavasti ohjelman finaaliin saakka. Aikaa ohjelman kuvauksissa kului kuusi viikkoa.  Ohjelma kuvattiin syksyllä 2022.

Laippalakkipäinen Wenla.

– Kokemus oli lopulta paljon rankempi kuin olin ennalta ajatellut. Kaikkein erikoisinta oli kuudessa viikossa tapahtunut kuplautuminen.

Diilin myötä Wenlan arki on ollut hektistä pyöritystä – juuri sellaista, mistä hän eniten nauttii. Kun uusia ihmisiä, projekteja ja kokemuksia riittää, elämä on kaikkein nautinnollisinta.

Muutaman kerran vuodessa Wenla heittää repun selkäänsä ja palaa poikansa kanssa synnyinseudulleen Uuteenkaupunkiin. Puutalokaupungin rauhoittavassa ilmapiirissa seikkailijankin syke laskee.

– Sitä ei uskoisi, millainen ihana paikka täällä rannikon kupeessa on. Idylliset puutalot, merellinen tunnelma ja todella hyvät ravintolat. Uusikaupunki on ihanteellinen paikka päiväretkelle, vain muutaman tunnin matkan päässä pääkaupunkiseudusta ja vielä lähempänä Turkua ja Tamperetta. Täällä pääsee täysin irtautumaan hektisestä arjesta, Wenla lupaa.

Lue Visit Uusikaupunki -sivustolta Wenlan TOP 4

Tarina on julkaistu aikaisemmin heinäkuussa 2023.

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.