Luet tällä hetkellä:
Valotaikaa joulun aikaan
Tunnelmallinen Rauhanpuisto kausivaloissaan.

Valotaikaa joulun aikaan

  • Illan hämärtyessä Uudessakaupungissa tanssahtelevat joulutonttujen lisäksi tämän viikon ajan hauet. Hauska Haukien valotanssi -valotaideteos muovautuu katsojien liikkeiden mukaan Galleria Horisontin ikkunassa. Lähde hämärän laskeuduttua kävelylle kaupungin halki – pysähdy ikkunaostoksille, vangitse joulukadun tunnelma kännykkäkameralla ja hypähdä tanssiin valoteoksen haukien kanssa.

HIIOP – ylös, HIP – sivulle ja HOP – alas!

Riemastuttavat kaupungin nimikkohauet pulikoivat Alisellakadulla, Galleria Horisontin ikkunassa juuri sinun liikkeidesi mukaisesti. Onnistutko metsästämään hauelle tonttulakin päähän? Kuka perheestäsi on haukitanssimestari?

Vuorovaikutteinen, leikkisä haukiteos muuttuu liikkeesi mukaan. Teoksen voi bongata 24 11.-20.12. Galleria-Taidelainaamo Horisontin ikkunassa Alinenkatu 24.

Uudessakaupungissa jouluvaloilla on pitkät perinteet. Ensimmäinen valaistu joulukuusi on pystytetty jo vuonna 1910 – heti, kun kaupunkiin saatiin sähköt. Tuolloin kuusi on päätetty valaista sadalla lampulla.

1950-luvulla yksittäiset paikalliset kauppaliikkeet valaisivat ikkunoitaan sähkövaloin, ja katujen reunoilla jouluvaloja on ollut 1960-luvun alusta lähtien.

 

Valaistu sähkölaitoksen joulukuusi.
Vesilaitoksen ylväs joulukuusi tuo valoa kaupunkilaisille Itäpuiston kupeessa.
Kaljaasi Olga valaistuna.
Kaunis Kaljaasi Olga valaistuna kaupunginlahden rannalla.
Valaistu joulukuusi Vakka-Suomenkadulla.
Itätullintorin puiston valaistu joulukuusi tuo joulutunnelmaa ohikulkijoiden iloksi.

Kaupungin virallisten – palkittujenkin – jouluvalojen lisäksi valaistusta on ripoteltu ikkunoihin, ovenpieliin ja pihakuusiin ympäri kaupunkia. Erityisen uusikaupunkilaista joulutunnelmaa tuikkivat purjelaiva Olgan mastoon viritetyt lamput. Sorvakon sillalta merelle päin aukeavassa maisemassa on jotain hyvin toiveikasta ja kotoisaa… eikö sinustakin?

Alisenkadun jouluvalot.
Alisenkadun kauniit ja palkitut jouluvalot luovat puutalokaupunkiin oman tunnelmansa.

Tänäkin vuonna jouluvalot hehkuvat lempeää lämpöä pimeän ajan keskelle. Kadun ylle kaarevasti ripustetut valot muistuttavat hyvin paljon havuköynnöksiä, joilla kauppaliikkeet koristelivat edustansa jo vuosikymmeniä sitten, ja luovat pääkadulle ihanaa puutalokaupungin joulutunnelmaa. Tulevana torstaina voit hypähdellä haukien ja tonttujen kanssa kilvan keskustan Tonttutapahtumassa! Putiikit palvelevat aina iltayhdeksään saakka ja ohjelmaa on luvassa koko illan ajan.

Tonttutapahtuman ohjelma

 

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.