Luet tällä hetkellä:
Ville-Markus Vesterinen luottaa aitouteen sekä elämässä että tangofinaalissa

Ville-Markus Vesterinen luottaa aitouteen sekä elämässä että tangofinaalissa

  • Tangomarkkinoiden finaalissa laulaa jo toista vuotta peräkkäin uusikaupunkilaislähtöinen laulaja. Ville-Markus Vesterinen seuraa Lauri Ketosen jalanjäljissä teatterilavoilta tangofinaaliin ja uskoo, että olemalla oma itsensä on mahdollista päästä pitkälle.

Tangomarkkinoiden semifinaali veteli viimeisiään Vantaan Kulttuuritalolla toukokuun lopulla. Lavalle oli verhoista kutsuttu jo yhdeksän finaaliin valittua laulajaa, viisi naista ja neljä miestä, ja sekä yleisössä että kulisseissa odotettiin viimeisen finalistin nimeä jännittyneenä.

Uusikaupunkilainen Ville-Markus Vesterinen katsahti ympärilleen ja ehti jo hyvin sujuneesta esityksestä huolimatta miettiä, että tuskin hän jatkoon tästä porukasta sittenkään pääsisi. Finaalipaikkaa odotti hänen lisäkseen vielä monta kokenutta ja vahvaa tangon tulkitsijaa.

Viimeisenä lavalta kajautettiin kuitenkin juuri Vesterisen nimi. 23-vuotias kodinkonemyyjä astelisi heinäkuun alussa Seinäjoen Tangomarkkinoiden finaaliin kilpailemaan tangokuninkaan tittelistä.

– Minulla oli koko semifinaalin ajan tosi itsevarma ja hyvä fiilis, vaikka odottaessa alkoikin epäilyttää.

Tiedän, etten ole perinteinen tangolaulaja, mutta uskon että juuri erilaisuus on minun valttikorttini. Tuomaristolta saatu palaute oli myös tosi rohkaisevaa. He kehottivat pitämään kiinni omasta, aidosta tyylistäni, Ville-Markus Vesterinen kertoo.

Rehellisesti oma itsensä Vesterinen onkin koko kisan ajan ollut. Tumman puvun sijaan hän on esiintynyt muista kilpailijoista erottuvassa kokovalkoisessa asussa ja kimaltavassa liivissä. Kun juontaja Jenna Bågeberg kysyi semifinaaliesityksen jälkeen, minkä tangon Vesterinen levyttäisi kaikkein mieluiten, tämä vastasi rehellisesti, ettei itse asiassa edes tunne kuin muutaman tangon.

Se herätti yleisössä sekä hilpeyttä että ihmetystä.

 

Ville-Markus on Uudenkaupungin Teatterin lavalla tuttu näky.

– Tietysti ymmärrän, että olen porukasta poikkeava ja aika epätangomainenkin.  Kun semifinaalin kappaleet julkaistiin, joukossa oli ainoastaan perinteisiä tangoja, sellaista Olavi Virtaa ja Eino Gröniä. Olin odottanut ehkä hieman modernimpaa ja kevyempää, joten kieltämättä itsekin hetken mietin, mahtaako tämä kisa sittenkään olla minulle, Vesterinen myöntää.

Tangon laulaminen alkoi kuitenkin tuntua kappale kerrallaan paremmalta. Hän onnistui löytämään tarttumapintaa ensimmäisen livekarsinnan vaikeaan Tango D’amoreen ja ottamaan omakseen semifinaalitangonsa, Eino Grönin tunnetuksi tekemän ikivihreän Seinillä on korvat.

Ja tulkitsija, se teatteritaustan omaava Vesterinen on joka solullaan.

– Tykkään siitä tunteesta, kun spottivalo osuu minuun. En ole myöskään erityisen kova jännittämään. Odottaminen ennen esitystä on toki hermostuttavaa, mutta lavalle pääseminen on ihanan vapauttavaa. Se hetki, kun tietää että nyt saa antaa mennä täysillä.

Yli 250:n tangokokelaan joukosta finaaliin asti yltäminen on tullut yllätyksenä Vesteriselle itselleenkin. Hetkellisen epäröinnin jälkeen hän uskoo nyt, että tangokisa on hänelle aivan yhtä oikea paikka kuin kenelle tahansa muullekin.

 

Ville-Markus ja finaalikukat.
Ville-Markus Vesterinen iloisena finaalipaikastaan.

– En minä ensimmäistä lauluvideota lähettäessäni ajatellut, että tässä kilpaillaan nyt tangokuninkaan tittelistä, vaan halusin osallistua laulukilpailuun, koska osaan laulaa. Olen luonteeltani sellainen tyyppi, että haluan heittäytyä ja kokea asioita, edetä sellaiseen suuntaan, mikä tuntuu itselleni oikealta. On ollut ihanaa huomata, että tällaisena aivan omanlaisenaan tyyppinä voi pärjätä tangomarkkinoillakin, Vesterinen sanoo.

Erityisen ilahtunut hän on ollut uusikaupunkilaisten osoittamasta tuesta oman kylän pojalle. Paikkakuntalaiset äänestivät kisan alkuvaiheessa ahkerasti, ja tsemppiviestejä on sadellut.

– Ukilaisten kannustus on ollut aivan mahtavaa. Jokainen viesti ja tykkäys somessa lämmittää ihan aidosti mieltäni. Uskon, että tämän tuen avulla pystyn finaalissakin antamaan kaikkeni, Ville-Markus Vesterinen kiittää.

Viimeiset onnenpotkut tangofinalistille voi tulla antamaan kesän ensimmäisellä Tul toril -teematorilla, lauantaina 1.7. Ville-Markus Vesterinen esiintyy torilavalla aamupäivän aikana.

Tangomarkkinoiden finaali lauletaan Seinäjoellä viikkoa myöhemmin, 8.7.2023.

 

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.