Luet tällä hetkellä:
Ilo irti talvilomasta
Lapset luistelemassa

Ilo irti talvilomasta

  • Uusikaupunki tarjoilee riemukkaita hetkiä talviliikunnan parissa. Nappaa liukuri takapuolen alle jossain kaupungin monista pulkkamäistä, pyörähtele hyvin hoidetuilla ulkojäillä tai sivakoi olympialaisten innoittamana hiihtoladuilla. Tekemistä löytyy kaikille ikään ja kuntoon katsomatta!

Kevättalven aurinkoisista pakkaspäivistä kannattaa ottaa kaikki ilo irti. Olit sitten innokas patikoija tai intohimoinen pulkkailija, Uudestakaupungista löydät varmasti mieluisaa puuhaa talviulkoiluun.

 

Pakkaspäivä jäällä


Pelailua ja piruetteja

Luistimet olalle, eväät kassiin ja ulkojäille! Valaistuja luistinratoja löytyy kaupungista useita, kaukaloilla ja ilman. Lähde vaikka ystäväporukalla Pietolaan pelaamaan pipolätkää tai Männäisten pikkuradalle harjoittelemaan luistelua perheen pienimpien kanssa.

Haapaniemen retkelle kannattaa pakata mukaan omat makkarat ja vaahtokarkit – kentän vierestä löytyy nuotiopaikka, johon voi istahtaa nauttimaan evästä.

Uudenkaupungin kaikki luistinradat osoitteineen ja jäiden ajantasaisen tilanteen löydät tästä linkistä. Jos keväiset kelit yllättävät, kurkkaa jäähallin yleisöluisteluvuorot täältä.

 

Hiihtäjä talvisella ladulla.

 

Jäätyneet kaislat


Latuja ja laavuja

Myös tulevaisuuden olympiamitalisteille meillä on erinomaiset puitteet niin tiukkaan harjoitteluun kuin leppoisaan harrastehiihtelyynkin. Ulkolatuja eri latuprofiilein löytyy kymmenkunta aina keskustan läheisyydessä sijaitsevasta helposta Kivimäen ladusta Hakametsän ja Lokalahden vaativampiin maastoihin.

Tenaville omia helppoja ja lyhyitä harjoituslatuja tehdään kelien salliessa esimerkiksi Sorvakkoon Venerannan pysäköintialueen läheiselle pellolle sekä jäähallin takana sijaitsevalle kentälle.

Latujen kunto on talvikeleistä riippuvainen, joten tilanne kannattaa käydä tarkistamassa ennen monojen solmimista täältä. Paikallisten latujen kunnon löydät helposti myös Sport tracker -sovelluksesta.

Vahterusringin kilometrin mittaisella sisäladulla hiihtämään pääsee onneksi kelillä kuin kelillä. Kurkkaa lisää!

 

Lapset Leijonapuiston pulkkamäessä.


Mäenlaskun riemua

Pulkat, liukurit ja rattikelkat nostetaan usein jo ensilumien sataessa seinustalle odottamaan hyviä laskukelejä. Mikä olisikaan hauskempaa kuin heittäytyä pulkkaan ja antaa lumen pöllähtää kunnolla silmille!

Uudessakaupungissa kivoja mäenlaskuun sopivia nyppylöitä löytyy muiden muassa Leijonapuistosta, Myllymäeltä, Santtion uimarannan läheltä ja Saarniston leikkipuiston liepeiltä.

Muista pakata mukaan lämmintä juotavaa ja varahansikkaat, ja nauti talvisesta riemusta!

Koira ja potkukelkka

Tutustu hiihtolomaviikon ohjelmaan

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.