Luet tällä hetkellä:
Jorge – Autotehtaan kovin futismies
Jorge Cunha

Jorge – Autotehtaan kovin futismies

  • Jos Jorge Cunhalta kysytään, niin Uudessakaupungissa on kolme silmää miellyttävää ulottuvuutta. Ne ovat rakennukset, metsät ja vesistöt. Ja kaikki kävelymatkan päässä. Niistä 31-vuotias portugalilainen ottaa ilon irti, kun hänellä on vapaa-aikaa.

Korona oli suurin syy, miksi 25000 asukkaan Cuardan kaupungista kotoisin oleva Jorge päätyi Uuteenkaupunkiin ja autotehtaalle töihin. Hän on ammatiltaan jalkapallovalmentaja ja kokemusta tältä alalta on kotimaansa lisäksi Kreikasta, Yhdysvalloista ja Suomesta. Uutta paikkaa futisrintamalta ei heti löytynyt, mutta mies ei halunnut Suomesta pois. Nyt on uusi työ ja kotikaupunki, jossa Jorge on viihtynyt ensi hetkestä lähtien.

-Nyt on taas suunta, minne mennä. Mulle on tärkeää, että elämässä on jokin suunta eli hienoa kun sain töitä. Yritän kyllä palata jalkapallon pariin ennen pitkää, Jorge suunnitteli.

 

Jorge Cunha autotehtaan pihalla

 

Kokonaan ilman rakastamaansa urheilua hänen ei tarvitse olla. Uudenkaupungin jalkapalloseurassa UPK:ssa hämmästyttiin, kun yhteyttä otti tällaisilla meriiteillä varustettu kaveri. Jorge on käynyt vetämässä joillekin junnuryhmille taitopainotteisia harjoituksia aina kun on ehtinyt. Se on ollut vaihtelua ja koulutusta seuran valmentajille, vaihtelua myös junnuille ja on siinä nuorten kielitaitokin kehittynyt. Keinonurmella on välillä englannin kieli kaikunut ja hyvin ovat alakouluikäiset Jorgen ohjeita sisäistäneet.

Urheilusta puhuttaessa Lusitanian kasvatti korostaa olosuhteita ja siksi uimahallin vieressä oleva keinonurmi nousee usein esiin.

-Se on äärimmäisen tärkeä tämän kaupungin nuorille ja omasta mielestäni sitä käytetään aika paljon, Jorge alleviivasi.

Jalkapallomies nauttii kävelystä. Itse asiassa Jorge ei omista minkään valtakunnan kulkupeliä. Vapaa-ajallaan hän treenailee Leijonapuiston vieressä olevilla kuntoilulaitteilla tai kävelee puutaloalueella. Eniten lenkkarin pohjat kuluvat kuitenkin Santtion leirintäalueen ympäristössä. Merimaisema ja metsäpolut ovat täydellinen kombinaatio futiskoutsille.

 

Tyytyväinen Jorge nauttii olostaan Uudessakaupungissa

 

-Luonto on lähellä sydäntäni. Siellä mieli rauhoittuu ja täällä luonnossa liikkumiseen on hyvät mahdollisuudet, Jorge kehui.

Meedion taitoja ei tarvita, kun pohtii Jorgen suhdetta jalkapallon EM-kisoihin. Matseja on katseltu aina kun se on mahdollista. Haastattelua tehdessä mies elätteli vielä toiveita kotimaansa mestaruuden uusimisesta, mutta Belgia torpedoi Portugalin mahdollisuudet. Omat suosikkinsa Jorge oli alkukierrosten otteiden perusteella valinnut.

-Italia on ollut vakuuttava ja samoin Belgia. Suomesta ei ollut voittajaksi, mutta hyvin hekin ovat pelanneet. Suomelle on tärkeää, että pelaajat saavat olla isoissa sarjoissa pelaavassa roolissa. Siten maan taso pysyy kovana tulevaisuudessakin, Jorge muistutti.

 

Tutustu alueemme avoimiin työpaikkoihin!

 

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.