Luet tällä hetkellä:
Kesätöissä Uudessakaupungissa: Bonk-keskus
Bonk museon sisäänkäynti

Kesätöissä Uudessakaupungissa: Bonk-keskus

  • Kaisu Talvinen vetää kesäaamuina ylleen valkoisen takin ja suuntaa opastamaan vierailijoita Bonk-laitteiden kiehtovaan maailmaan. Kesätyö museo-oppaana on tuonut mukanaan uskallusta ja esiintymisvarmuutta.

“Isosiskoni näki Facebookissa ilmoituksen, jossa haettiin kielitaitoisia oppaita Bonk-keskukseen kesätöihin. Hän vinkkasi Tuijalle, Bonkin vetäjälle, että minä olen hyvä englannissa ja voisin olla kiinnostunut työpaikasta. Soittelimme Tuijan kanssa, ja sain työn. Nyt olen täällä jo kolmatta kesää.

 

Kaisu oppaana

 

Bonk-oppaan työhön kuuluu asiakaspalvelua ja tilojen ylläpitoa. Avaamme ja suljemme paikat, otamme asiakkaat sisään, keräämme pääsymaksut ja vedämme opastettuja museokierroksia. Aluksi etenkin opaskierrokset jännittivät. Vaikka tietysti opastettavaa tarinaa oli lukenut ja sen muisti ihan hyvin, hermostutti se, miten saada kerronta sujuvaksi.

Nykyään muistan kaiken jo ulkoa. Opastamiseen on tullut varmuutta, ja uskallan vähän improvisoidakin. Suomenkielisiin opastuksiin on muodostunut rutiini, mutta englanniksi pääsee opastamaan harvemmin, joten se tuntuu aina vähän jännittävältä.

 

Bonkin vaaleansininen rakennus

 

Hyvä Bonk-opas on mielestäni ystävällinen, kielitaitoinen ja osaa opastekstin, eikä pelkää pieniä virheitä. Jos virheitä jää miettimään, se saattaa vaikuttaa koko loppukierrokseen ja hermostuttaa turhaan. Kannattaa muistaa, että museovieraatkin ovat ihmisiä, jotka tekevät inhimillisiä virheitä, eikä ottaa pientä mokailua turhan vakavasti. Hyvä opas tulee myös toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa, klaaraa sosiaaliset tilanteet eikä pelkää esiintymistä.

Itselleni työ on antanut ennen kaikkea lisää uskallusta. Aiemmin olin hieman ujo ja jännitin muiden edessä esiintymistä. Nykyään koulussakaan esitelmän pitäminen ei ole lainkaan yhtä hermostuttavaa kuin joskus aiemmin.”

Bonk museo

Kesätöissä-juttusarjassa esitellään uusikaupunkilaisia kesätöitä ja niiden tekijöitä.

 

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.