Luet tällä hetkellä:
Kesätöissä Uudessakaupungissa: Uki Outlet
Julia Nikusaari Outletissa.

Kesätöissä Uudessakaupungissa: Uki Outlet

  • Julia Nikusaari palasi opiskeluvuosien jälkeen takaisin kotiseudulleen Uuteenkaupunkiin. Kesätyö myymälävastaavana Uki Outletissa antaa kokemusta ja itsevarmuutta tulevaisuuteen.

”Valmistuin ammattikoulusta kokiksi Uudessakaupungissa 2018. Kun yhteishaun aika tuli, tein spontaanin päätöksen hakea Lapin ammattikorkeakouluun Rovaniemelle. Ajattelin, että se olisi sellainen yllättävä veto, josta voisin sitten joskus kiikkustuolissa kertoa.

Lähdin opiskelemaan restonomiksi sillä ajatuksella, että minusta tulisi ravintolapäällikkö. Nopeasti huomasin kuitenkin olevani kiinnostuneempi tapahtumatuotannosta, joten räätälöinkin opinnot enemmän siihen suuntaan.

Elämänmeno pohjoisessa oli hyvin erilaista kun lounaisrannikolla. Lapissa meininki oli verkkaisempaa, ja joululaulut soivat Rovaniemellä ympäri vuoden. Luonto revontulineen ja ohi jolkottelevine poroineen oli ihana, ja ihmiset olivat avoimia ja tykkäsivät aina pysähtyä juttelemaan.

Viihdyin Lapissa hyvin, mutta perhe ja ystävät vetivät takaisin Uuteenkaupunkiin. Myös etäisyys kaikkialle alkoi tuntua pohjoisesta käsin liian pitkältä. Uusikaupunki on turvallinen ja idyllinen kotikaupunki. Vaikka perheen perustaminen ei itselleni ole juuri nyt ajankohtaista, uskon, että juuri täällä on hyvä kasvattaa lapsia.

Julia Nikusaari

Olin opiskelujen aikana yhden kesän Uudenkaupungin kaupungilla kesätöissä torikoordinaattorina järjestämässä Tul toril -tapahtumia, ja viime kesänä tein sijaisuuksia Uki Outletissa. Nyt sain Uki Outletista koko kesäksi myymälävastaavan paikan. Tykkään monipuolisesta ja vastuullisesta työstä tosi paljon. Työssä on paljon hallinnollista hommaa, mutta saan olla mukana myös operatiivisessa toiminnassa kassalla ja myymälässä.

Kesätyö myymälävastaavana on antanut paljon tärkeää kokemusta ison kokonaisuuden hallitsemisesta, ja uskon, että olisin tämän kesän jälkeen valmis vastaaviin töihin muuallekin. Olen viihtynyt työssä erittäin hyvin.

Uusikaupunki on paikkana tunnelmallinen, turvallinen ja idyllinen, täällä on kiva tehdä töitä. Uudessakaupungissa kaikki on lähellä ja tapahtuu paljon. Tänne kannattaa ehdottomasti tulla kesätöihin ja antaa pikkukaupungin yllättää.”

Uki Outlet 

Kesätöissä-juttusarjassa esitellään uusikaupunkilaisia kesätöitä ja niiden tekijöitä.

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.