Luet tällä hetkellä:
Kevätkoti syntyy ripauksella raikkaita värejä
Värikkäitä vaatteita ja kukkia ruukuissa.

Kevätkoti syntyy ripauksella raikkaita värejä

  • Valon lisääntyminen innostaa raikastamaan kotiakin keväisemmäksi. Onneksi Uudestakaupungista ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, vaan ihanista paikallisista putiikeista löytyy niin pieniä kuin vähän suurempiakin suloisuuksia kevätkotiin.

Värejä, värejä, värejä! Niitä kevät tuo uusikaupunkilaisyrittäjien mukaan mukanaan kotien sisustukseen. Mutta mitkä ovat juuri tänä keväänä sisustuksen saralla in ja millaisia helppoja sisustusvinkkejä ammattilaiset kevätkotiin antavat – me kysyimme!

1. Millaisia ovat tämän kevään hittituotteet kodin sisustuksessa?
2. Mitkä ovat kevään sisustusvärit?
3. Kerro oma sisustusvinkkisi – miten taikoa kevät kotiin helposti?

 

Janica Rauhala.

Janica Rauhala
Emily Lifestyle
Kallelantie 290, Kalanti

1. Tekokasveja on mennyt kevään tullen valtavasti, niiden menekki on yllättänyt minutkin. Erilaiset silkkikukat ja viherkasvit sekä tulilatva valkoisena ja keltaisena ovat olleet tämän kevään hittejä. Tekokasvit ovat nykyään hyvin aidon näköisiä ja tietysti helppohoitoisia. Eriväriset talolyhdyt ovat koko ajan in, vaaleanpunainen on niissä kevään suosikkiväri.

2. Kirkkaat värit ovat kevään juttu, pinkkiä ja vihreää tulee paljon, etenkin vaatepuolelle. Sisustuksessa erilaiset vihreät, vaalea roosa ja keltainen näkyvät erityisesti nyt keväällä.

3. Pienillä jutuilla – vaikkapa vihreillä ja keltaisilla tyynynpäällisillä ja värikkäillä torkkupeitoilla. Itse valitsen mielelläni tyynynpäällisiin materiaaliksi pellavan, se on ajattoman kaunis ja helppo myös koiranomistajalle, kun siihen eivät karvat tartu. Kauniit tekokasvit tuovat myös piristystä ja tietysti eri väriset kynttilät, niitähän voi polttaa hyvin ympäri vuoden.

 

Tanja Runola

Tanja Runola
Siivosen Kukkapirtti & Sisustus- ja lahjavintti
Alinenkatu 9, Uusikaupunki

1. Näin varhaiskeväällä hittejä ovat aina sipulikukkaset: narsissit, helmililjat ja nyt myös persikanväriset, keltaiset ja valkoiset hyasintit. Niitä voi laittaa ulos, mutta sisälläkin ne pärjäävät, ehkä vain hieman vähemmän aikaa. Nyt on jo jonkin aikaa sisustettu paljon kukilla. Ilmettä tulee sillä tavalla vaihdettua parin viikon välein, kun uusii leikkokukkakimpun. Myös viherkasveja käytetään osana sisustusta paljon.

2. Leikkokukissa suosittuja ovat vaaleat, erilaiset pastellisävyt, kuten laventeli ja vaaleanpunainen. Mutta kyllä raikasta oranssia kaivataan myös keväällä, ja keltainen on tietysti pääsiäisen suosikkiväri.

3. Leikkokukat tuovat helposti kevätfiiliksen sisälle. Mutta kyllä ulos, oven edustalle tai terassille kivaan ruukkuun istutetut narsissit tai helmililjat, ovat tosi kivoja kevään merkkejä myös. Pikkunarsissithan kestävät muutaman pakkasasteenkin, helmililjat ovat pakkasen suhteen herkempiä.

 

Marika Nyyssönen.

Marika Nyyssönen
Sisustus Ulpukka
Alinenkatu 30, Uusikaupunki

1. Värikylläisyys on kevään juttu, mutta toisaalta nyt on sellaista aikaa, että vähän kaikki on muotia, eli voidaan sanoa, että jokaiselle löytyy jotakin. Usein näin keväällä haetaan kotiin valoa ja raikkautta. Tuotteista nyt on pitkästä aikaa tarjolla kauniita kaitaliinoja ja monenlaisia pöytätabletteja erilaisissa väreissä.

2. Pastelliset sävyt ovat kevään juttuja aina, mutta niiden rinnalla on nyt myös voimakkaita värejä sekä sisustuksessa että vaatteissa. Kunnon vihreää, oranssia ja pinkkiä on nyt paljon ja pastelleista klassista sinistä, vaaleanpunaista ja laventelia. Alkukeväästä keltainen on myös ihanan raikas – sitten kun voikukat nostavat päätään, sen aika on yleensä jo ohi.

3. Kodin pieni perussiistiminen auttaa jo paljon, ja sitten lisäksi kun tuo kotiin kauniit, raikkaan väriset tyynyt, kaitaliinan ja kynttilöitä, kylppäriin uudet pyyhkeet ja maljakkoon joko aitoja kukkia tai silkkikukkia, saa jo tosi kivan keväisen ilmeen.

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.