Luet tällä hetkellä:
Padel on kaikkien laji
Padel-kentän havainnekuva

Padel on kaikkien laji

  • Padel Uusikaupunki syntyi kolmen nuoren miehen lyötyä päänsä yhteen. Uusikaupunkilaislähtöiset nuoret olivat seuranneet lajin suosion kasvua ja tuumivat Kaupunginlahden rannan täydelliseksi miljööksi hauskalle pelille. 

Maailman nopeimmin kasvavaksi mailapeliksi tituleerattu padel on rantautunut Suomeen rytinällä. Kenttiä on noussut ympäri maan hurjaa vauhtia – harrastajilla on valittavanaan jo yli 250 kenttää aina Kemiönsaaresta Lumijoelle. 

Vauhdikkaita palloralleja on luvassa kesällä myös Uudessakaupungissa! – Jos kaikki menee putkeen, Crusell-puiston padel-kentillä viritetään ensimmäiset pelit pystyyn toukokuun lopussa, arvioi Mikael Herbert, yksi Padel Uusikaupunki Oy:n perustajista.

Padel on vauhdikas ja sosiaalinen mailapeli, joka yhdistelee tenniksen ja squashin ominaisuuksia. Sääntöjen mukaan padelia pelataan aina nelinpelinä, mutta kaksinpelikin onnistuu. 

Viihdyttävä laji on kietonut pauloihinsa jo kymmenet tuhannet suomalaiset. Suosion salaisuutena saattaa piillä se, että padel on sopiva laji kaikenikäisille ja -kuntoisille. 

– Tämä on oikeasti peli, jota voivat pelata yhtä hyvin 5-6-vuotiaat lapset kuin aktiiviset kasikymppisetkin. Padel on matalan kynnyksen laji myös aloittaa, mitään ei tarvitse osata ennalta, Mikael Herbert sanoo. 

Padel Uusikaupunki syntyi kolmen nuoren miehen lyötyä päänsä yhteen. Uusikaupunkilaislähtöiset Joiju Sura, Aleksi Vuola ja Mikael Herbert olivat seuranneet lajin suosion kasvua ja tuumivat Kaupunginlahden rannan täydelliseksi miljööksi hauskalle pelille. 

Miksu ja Joiju
Joiju Sura ja Mikael Herbert odottavat jo innoissaan kentän avautumista.

Kaupunlahti

 

Ideasta toteutukseen edettiin ennätysvauhtia

– Loppukesästä alettiin tätä ideoida ja touko-kesäkuussa pitäisi jo päästä pelaamaan. Alle vuodessa siis ajatuksesta pelikentiksi, Herbert naurahtaa, itsekin hieman yllättyneenä. 

Crusell-puistoon rakentuu kaksi valaistua kenttää, joihin pelivuorot varataan suoraan Playtomic-sovelluksesta. Varauskoodilla saa pääsyn kentälle ja tarvittaessa vuokravälineistöön, myös niinä aikoina, kun henkilökunta ei ole paikalla. 

– Käytännössä pelivuoron voi varata mihin vuorokauden aikaan tahansa. Päiväsaikaan paikalla on myös henkilökuntaa, joka opastaa lajin pariin, jos asiakkaat niin toivovat, mainitsee Herbert. 

Kenttien läheisyyteen tulee myös merikonttiin rakennettu myyntipiste, josta voi ostaa virvokkeita, sekä välinevuokraus ja lajin pro shop. Fasiliteetit sopivat niin vasta-alkajille kuin padelia pidempään pelanneillekin. 

– Järjestämme myös lajin alkeiskursseja ja edistyneempien pelaajien valmennuksia sekä turnauksia ja pelitapahtumia. Myös virkistyspäivät ja muut yritystapahtumat onnistuvat luontevasti padelin parissa, Mikael Herbert vinkkaa. 

 

Tutustu lisää ja varaa vuorosi padeluusikaupunki.fi

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.