Luet tällä hetkellä:
Poimi tärpit leppoisaan mökkisesonkiin Uudessakaupungissa!
Koristemajakka laiturilla

Poimi tärpit leppoisaan mökkisesonkiin Uudessakaupungissa!

  • Valoisa aika pitenee päivä päivältä, ja Uudenkaupungin ihana kesä odottaa jo nurkan takana. Enää silmänräpäys, kun päästään taas uittamaan varpaita Karhuluodossa, ihailemaan kevään ensimmäisiä Kaupunginlahteen lipuvia paatteja ja pyyhkimään munkkisokerista makeita suupieliä Pakkahuoneella.

Laskeudu kohti letkeää lomakautta Suomen suloisimmassa mökkikunnassa nappaamalla talteen parhaat vinkit onnistuneeseen kesään:

Tule Messiin!

Uudessakaupungissa työnteko ja vapaa-aika yhdistyvät joustavasti ja kätevästi uuden yhteisöllisen etätyötila Messin avulla. Koulukadulla sijaitseva Messi tarjoaa maksutta käyttöösi rauhallisen työtilan henkilökohtaisine työpisteineen, langattomine verkkoyhteyksineen ja kokoustiloineen.

Työtilan ovet ovat avoinna arkisin klo 9-15. Muina aikoina tilaan pääsee kulkukortilla, jota voit tiedustella osoitteesta coworking@ukipolis.fi

 

Hyppää kiesiin!

Uudenkaupungin joukkoliikennepalvelut monipuolistuivat kertaheitolla, kun kutsupalveluna toimiva Ukikyyti aloitti toimintansa loppuvuodesta. Kätevästi Matkahuollon Reitit ja liput -sovelluksella tilattava ja maksettava kyyti kuljettaa joustavasti paikasta toiseen Uudenkaupungin keskustassa ja lähialueilla. Vastikään palvelua laajennettiin myös Sundholman, Vohdensaaren ja Raumantien suuntiin, ja alue kattaa nyt noin 10 minuutin matkat torilta.

Kyydin hinta on 2 euroa/suunta ja yhden euron jokaista lisäkyytiläistä kohti. Ukikyytiä pääset kokeilemaan maksutta Reitit ja liput -sovelluksessa – saat kaksi ilmaista matkaa lisäämällä sovellukseen koodit uki1 ja uki2.

Ukikyyti palvelee arkisin klo 5.15-21 ja lauantaisin klo 10-14. Lisätietoa löydät osoitteesta uki.fi/ukikyyti

 

Kierrätä!

Jos kaappeihisi on kerääntynyt käyttökelvottomia vaatteita tai kodintekstiilejä, kiikuta ne Uudenkaupungin kierrätyskeskuksessa sijaitsevaan KAMU-keräyspisteeseen. Pakkaa tekstiilit tiiviisti muovipusseihin ja tipauta pussukat keräykseen kierrätyskeskuksen aukioloaikoina.

Keräykseen tuodut poistotekstiilit lajitellaan hyödynnettäväksi eri kanaviin, kuten jatkojalostukseen kierrätyskuiduksi.

 

TIESITKÖ?

Uusikaupunki on erityisesti kesäasukkaiden suosikki – mökkejä kaupungin alueella on liki 4000. Ja miksei olisi, löytyyhän kaupungista kaikki makoisan elämän eväät: rikas luonto upeine saaristoineen, monipuoliset palvelut ja tapahtumia joka lähtöön.

Rantaviivaakin kaupungilla on saaret mukaan lukien yli 1500 km. Se on yhtä paljon kuin koko Suomelta löytyy pituutta. Pelkästään mantereelta mitattunakin rantaviivaa löytyy jopa yli 400 kilometrin verran.

Yhä suositumpaa on hankkia vapaa-ajan asunto myös keskustan puutaloalueen liepeiltä palvelujen läheisyydestä tai yhteisöllisistä kyläkeskuksista.

Omasta mökistä vasta haaveileville Uudenkaupungin alueelta löytyy runsaasti vuokramökkejä ja loma-asuntoja niin viikonloppulomia kuin vähän pidempiäkin vierailuja varten.

Uudessakaupungissa on hyvällä tavalla kyläyhteisön fiilis

Visit Uusikaupunki

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.