Luet tällä hetkellä:
Rati riti ralla – talvinen Uusikaupunki on täynnä tekemistä
Lumisia puutaloja auringonpaisteessa.

Rati riti ralla – talvinen Uusikaupunki on täynnä tekemistä

  • Iltapäivän hiljalleen pitenevässä valossa alkaa vähitellen olla jo kevään tuntua, mutta helmikuussa nautitaan vielä täysillä upeasta talvesta. Nautitpa sitten ulkoilusta tai sisätiloissa oleskelusta, tekemistä riittää varmasti!

Lapsi ja aikuinen hiihtävät hiihtoputkessa.


Koska luistellaan, ihan muuten vaan… 

… no tietenkin talvella! Uudessakaupungissa on toistakymmentä kaupungin ylläpitämää ulkojääaluetta ja lukuisia hiihtolatuja, joiden ajantasainen tilanne päivitetään kaupungin verkkosivuille.

Jos kelit eivät talviurheilua suosi, aina on mahdollisuus valita sekä jäät että ladut sisätiloissa: hiihtoputkessa latuja pääsee sivakoimaan kulkukortilla päivittäin 6-22 välisenä aikana ja jäähallissa yleisöluistelulle on varattu aikaa sunnuntaisin 10-11.


Väsymys on vesiliukoista

Talviuinti on tutkitusti hyväksi terveydelle monella tavalla – kylmä vesi tuottaa mielihyvää, parantaa unen laatua ja kohottaa vastustuskykyä. Tätä hyvää tekevää superlajia voit harrastaa Uudessakaupungissa niin Santtiossa, Haimiossa kuin Kaukjärvelläkin.

Mikäli uinti lämpimämmissä olosuhteissa innostaa enemmän, kannattaa ottaa suunta kohti uimahallia. Hallissa voit uiskennella tai vesijuosta omaan tahtiin tai osallistua vaikka johonkin lukuisista vesijumppavaihtoehdoista.


Katsotaan nyt…

… vaikka elokuvia! Tai teatteria, konsertteja, urheilua!

Tiesitkö, että tunnelmallinen Kuvala-elokuvateatteri täyttää tänä vuonna jo 100 vuotta! Pieni ja sympaattinen leffateatteri toimii digitaalisuuden aallonharjalla ja esittää uusimmat elokuvat historiallisissa, kaupungin tunnelmaan hyvin sopivissa puitteissa.

Tietysti kaupungista löytyy myös upea teatteri, jossa on maaliskuun loppuun saakka nähtävissä Molièren komedia Luulosairas. Samassa Crusell-salissa on helmikuussa tarjolla myös huippulaadukkaita konsertteja, kuten Tuula Amberla 2.2. ja Jarkko Ahola 9.2.

Eikä tietenkään pidä unohtaa Korihaiden kamppailua pudostuspelipaikasta: runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan Uusikaupunki Areenalla helmikuun ensimmäisenä lauantaina.

Vanha mustavalkoinen kuva junasta.
Kuva: Uudenkaupungin museo.

Helmikuu täynnä historian helmiä

Kuvalan lisäksi 100-vuotisjuhliaan viettää tänä vuonna myös Uudenkaupungin rautatie. Vakkaopiston 13.2. järjestettävällä luennolla paneudutaan sekä radan historiaan, nykypäivään että tulevaisuuteen.

Paikallishistorian helmiä voi poimia mukavasti myös ulkoilemalla: Uudenkaupungin museon julkaisemat mobiiliopastusreitit avaavat kävelylenkeillä aivan uudenlaisia näkymiä kaupungin historiaan. Oppaiden avulla voit tutustua vaikkapa Crusellin, Kaupunginlahden, Uudenkaupungin rauhan tai paikallisten talojen historiaan omassa tahdissasi älylaitteen avulla. Kätevää ja mukavaa!

Ukicon teksti lilalla pohjalla.

Kätevästi käsillä

Ennen kuin on aika laittaa kesää varten siemenet esikasvamaan, löytyy käsille paljon mukavaa puuhaa. Olisiko nyt viimein oikea aika kunnostaa se pitkään odottanut kuistin ikkuna tai vintin ovi? Vakkaopiston kunnostuskurssilla 25.2. alkaen tutustutaan perinteisiin menetelmiin oman työn kautta.

Nuorille on tarjolla hiihtolomalla Ukicon-cosplay-tapahtuma, joka järjestetään 24.2. Crusellissa. Ohjelmassa on mm. karaokea, taidekuja, open stage, pelihuone, valokuvauspiste, pehmolelukisa, catwalk pukujen esittelyä varten ja erillinen pukukilpailu. Tapahtumassa kaiken keskiössä ovat nimenomaan toinen toistaan upeammat puvut, joten asujen suunnitteluun ja toteutukseen kannattaa todella paneutua!

Kaupunki on todellakin täynnä tekemistä, näin talvellakin! Lisää puuhaa löydät tietysti kaupungin tapahtumakalenterista!

Tapahtumakalenteri (Uusikaupunki.fi)

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.