Luet tällä hetkellä:
Rentoa arkea ja luontoretkiä
Sonja Virtanen

Rentoa arkea ja luontoretkiä

  • Vuosi sitten Novidasta valmistunut ajoneuvoasentaja Sonja Virtanen syntyi Uudessakaupungissa, eikä ole sen koommin nähnyt tarvetta muuttaa muualle. Hän on valmistumisensa jälkeen tehnyt töitä Vianorilla ja toivoo saavansa jatkaa mahdollisimman pitkään samassa paikassa.

Sonjan perheeseen kuuluu poikaystävä sekä kaksi kania. Lisäksi hän viettää paljon aikaa Uudenkaupungin maaseudulla asuvien vanhempiensa sekä isoveljensä luona. – Saunomme niin viikolla kuin viikonloppunakin. Ruokin joskus myös isäni lampaita, mikäli hänellä on muita kiireitä, hän kertoo.

 

Luonnonrauhasta pääse nauttimaan laavuilla.
Luonnonrauhasta pääse nauttimaan kaupungin rakentamilla laavuilla.

Sonja harrastaa ratsastusta, mutta myös ulkoilu, laavut sekä luontopolut ovat lähellä nuoren naisen sydäntä. – Nautin ulkoilusta ja luonnosta. Kaverit ovat minulle myös todella tärkeitä.  Juuri heidän kanssaan on tullut lenkkeiltyä sekä tutustuttua lähialueiden luontoon ja laavuihin, hän avaa. Tällä hetkellä luontopolut kiinnostavat Sonjaa erityisen paljon, ja hän suunnitteleekin retkeä ainakin Pamprinniemeen.

 

Pamprinniemi
Pamprinniemen upea luonnonsuojelualue houkuttaa satoja ja satoja vierailijoista vuosittain.

Sonja unelmoi tulevaisuudesta Uudessakaupungissa. Hänen suunnitelmissaan on omakotitalo vanhempien läheltä, oma piha, koira tai pari, kissa, kaneja sekä mahdollisesti myös pihasauna. – Unelmoin aidatusta takapihasta, johon voisin päästää koirat vapaaksi juoksemaan. Toivon myös, että metsä olisi lyhyen kävelymatkan päässä. On ihanaa, miten Uudessakaupungissa luonnon lähelle pääsee myös keskellä kaupunkia, hän pohtii.

 

Sonja Virtanen
Sonja Virtanen viihtyy työssään ja toivoo saavansa jatkaa mahdollisimman pitkään samassa työpaikassa.

Uusikaupunki on lähellä Sonjan sydäntä. Hänelle kaupunki on täydellisen kokoinen ja toimintaa juuri sopivasti. – En osaa kaivata enempää, hän toteaa hetken mietinnän päätteeksi. Läheiset ovat myös iso osa Sonjan elämää. – Perheeni ja suurin osa sukulaisistani asuvat täällä tai ainakin todella lähellä. Niin myös ystäväni. Lisäksi luonto ja erityisesti metsät löytyvät läheltä, eikä niitä tarvitse lähteä etsimään, hän lisää. Sonjan mielestä Uusikaupunki sopii erityisesti rauhaa rakastaville ja ihmispaljoutta vierastaville. Kaupunki ei ole liian suuri, mutta kaikki tarpeellinen löytyy kuitenkin läheltä. Arki Uudessakaupungissa on yksinkertaisuudessaan kaunista. – Päiväni ovat suurimmaksi osaksi töitä, kotihommia, ulkoilua sekä ajanviettoa rakkaiden ihmisten seurassa, hän tiivistää.

 

Ruokolanjärvi
Kaunis Ruokolanjärvi tarjoaa virkistysmahdollisuuksia aivan keskustan läheisyydessä. Järvellä voi kalastaa ja kesäisin soutuveneet ovat maksutta käytössä.

Sonja muistaa lapsuudestaan monia ulkoiluun ja luontoon liittyviä hetkiä. Perheellä on aina ollut myös lemmikkejä. Välillä seurana on ollut marsuja, toisinaan kaneja, koiria ja kissoja. Isän lammasharrastus on myös ollut läsnä läpi Sonjan lapsuuden. – Olen pienempänä viettänyt kesäni veneillen ja telttaillen. Oli ikään kuin perinne lähteä perheen kanssa veneretkelle saareen. Ihan aluksi yövyimme teltassa, mutta myöhemmin veneeseen lisätty hytti mahdollisti yöt aaltojen keinutuksessa. Muistan, miten isoveli tuli herättämään, ettei vain isän aamu-uinti ja hyppy veneen kannelta menisi ohi – se piti nähdä! hän naurahtaa. Talvista Sonja muistaa pilkkireissut, hiihtoretket ja isän meren jäälle auraaman luistelukentän. – Muutama vuosi sitten kävimme perheen kanssa laskiaisena pulkkamäessa, ja niin äiti kuin isäkin uskaltautuivat vielä laskemaan mäkeä. Todella monet parhaimmista muistoistani sijoittuvat luontoon, hän miettii.

 

Karhuluodon uimaranta Makeanveden altaalla erityisesti perheiden suosima uintipaikka.

Kaikille Uudessakaupungissa aikaa viettäville Sonja suosittelee ulkoilua ja luonnosta nauttimista. – Kesällä uimarannat sekä illat kaupunginlahdella ovat parhaita! Talvella taas hiihto ja luistelu tuo ihanaa reippautta päivään. Luontopolut ja kävelyretket sopivat mielestäni erinomaisesti joka vuodenaikaan. Luonto on kyllä ehdottomasti se, mihin täällä kannattaa tutustua, hän kannustaa.

Elämää Uudessakaupungissa- juttusarjassa paikalliset esittelevät sujuvaa arkeaan.

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.