Luet tällä hetkellä:
Tanssi, maleksi tai sporttaa – vinkit juhannukseen Uudessakaupungissa
Junannusruusut

Tanssi, maleksi tai sporttaa – vinkit juhannukseen Uudessakaupungissa

  • Pyörähtele rantatansseissa, lähde ikimuistoiselle veneretkelle tai ihastele kaupungin ainutlaatuisia vierailukohteita. Keskikesän juhlaa voi viettää Uudessakaupungissa monin tavoin.

Tanssahtele

Jos omalta laiturilta ei tanssiparia löydy, lähde panemaan jalalla koreasti vaikka Pakkahuoneen juhannustansseihin Johanna Debreczenin ja Isto Hiltusen tahtiin tai nautiskelemaan taidokkaasta Tomi Paldaniuksen kitaramusiikista Pakkahuoneen terassin puolelle.

Sunnuntaina helmoja voi hulmutella ainakin Captain’s makasiinin päivämatineassa, jossa esiintyy Jukitsu Hyytiä.

Kaupunginlahden uusittu ranta

 

Ihaile

Tietysti kauniista rantakaupungista voi lähteä myös merelle juhannuksena – vietä ikimuistoinen juhannusaatto hengästyttävissä saaristomaisemissa. Lähde Katanpään linnakesaaren letkeisiin juhannusjuhliin, joissa on luvassa kokko, musiikkia, ohjelmaa ja rennonmukavaa meininkiä.

Jos juhannusmieli ei merille vedä, on mantereellakin mukavaa ihailtavaa myös juhannuksena. Hurmaavan värikäs Taidetalo Pilvilinna  kutsuu vieraisille juhannuspäivänä ja hienon Automuseon kulkupelejä voi käydä ihailemassa vuoden jokaisena päivänä, myös juhannuksena.

 

Suomen lippu puuveneessä

 

Sporttaa

Nappaa juhannushiki pintaan upouudella Padel-kentällä tai lähde testaamaan tienoon toinen toistaan upeampia frisbeegolf-ratoja.

Vesillä liikkujalle mukavia vaihtoehtoja löytyy uudistuneesta Santtiorannasta: vuokrattavissa on niin kajakit, kanootit, soutuveneet kuin sup-laudatkin. Myös polkupyörien vuokraus onnistuu juhannuksena samasta paikasta, jos vaikkapa Velhoveden kierros  innostaa fillarin selkään!

 

 

Relaa

Parasta juhannuksessa on ehkä kuitenkin se, että ihan pakko ei ole välttämättä tehdä yhtään mitään! Nosta jalat ylös ja uppoudu kirjaan, ota nokoset riippukeinussa ja lähde iltapäiväkahvien päälle pienelle juhannuskävelylle. Pysähdy rennosti soutelemaan Ruokolanjärvelle  ja poimimaan kukkia tien pientareelta, maleksi ajan kanssa ja nauti hiljaisen kesäkaupungin rauhasta.

Jos kelejä riittää, voit polkaista vielä iltauinnille johonkin lähiseudun ihanista uimarannoista ja todeta, että on se Uudenkaupungin kesä vaan aika ihana!

Rantakassi hiekalla

Kiulu ja vihta savusaunassa

Ukilife toivottaa lukijoilleen mitä rentouttavinta keskikesän juhlaa!

 

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.