Luet tällä hetkellä:
Uudenkaupungin omaleimaisuus viehättää
Essi Lojander Messin aulassa.

Uudenkaupungin omaleimaisuus viehättää

  • Uudestakaupungista lähtöisin oleva Essi Lojander löysi etätyölomalla synnyinkaupungistaan uusia puolia. Kaupungin omintakeinen yhteisöllisyys, palvelukulttuuri ja idyllisyys jaksavat ihastuttaa Essiä kerta toisensa jälkeen.

– Olen kävelevä Uki-mainos, nauraa Uuteenkaupunkiin lapsensa kanssa etätyölomalle saapunut Essi Lojander.

Essille kaupunki olikin entuudestaan tuttu – Uudessakaupungissa kasvaneena hänellä oli jo valmiiksi runsaasti ”sisäpiirin tietoa” kaupungin parhaista paikoista, herkullisimmista ravintoloista ja hauskimmista vapaa-ajanviettotavoista.

 

Kaupunginlahden rannan punaiset makasiiniravintolat.

 

Tosin pääsi etätyöloma monin tavoin yllättämäänkin! Jopa mummulan saunasta käsin etätöitä tehnyt Essi ihastui torin laidalla sijaitsevan etätyötila Messin mutkattomaan meininkiin ja erinomaisiin tiloihin.

– Tulen suurella todennäköisyydellä käyttämään Messiä myös jatkossa. Teen suurimman osan töistäni etänä, joten hyvät työtilat mahdollistavat täällä oleskelun useammin ja pidempään, hän iloitsee.

 

Messin sisääntuloaulan nojatuolit.

 

Yhden työpäivän päätteeksi Essi pääsi tyttärensä kanssa elämänsä ensimmäiselle ratsastustunnille Wasaborgin tallille. Kokemus oli molemmille vaikuttava.

– Ratsastaminen oli hienoin kokemus pitkään aikaan! Kaikki oli ihanan luontevaa ja taitavasti hoidettua, pääsimme ratsastuksen jälkeen vielä harjaamaan ponia. Olimme kokemuksesta aivan sykähtyneitä!

 

Pilvilinnan värikkäät seinät kutsuvat vierailijaa.

 

Kaksikko kävi lomallaan tutustumassa myös Taidetalo Pilvilinnaan ja tietysti herkutteli sydämensä kyllyydestä paikallisissa kahviloissa ja ravintoloissa.

– Uudenkaupungin ravintolatarjonta on kaupungin kokoon nähden aivan poikkeuksellisen hyvä. Vaihtoehtoja on paljon, ja kaikissa on tosi laadukasta ruokaa ja omaleimaisuutta. Hyvä palvelu ja tietynlainen kiireettömyyden tuntu ovat aina läsnä Uudessakaupungissa, Essi kehuu.

 

Auringonkukat

 

Koko perhe on niin ihastunut Uuteenkaupunkiin ja sen omaleimaisuuteen, että joulukalatkin kuljetetaan Rannikon Kalatuotteesta joka vuosi pääkaupunkiseudulle.

– Ja Ulpukassa ja Alinassa teen ostoksia joka reissulla, Essi paljastaa.

Vielä työt eivät anna myöten muuttaa kokonaan Uuteenkaupunkiin, mutta kakkoskoti merikaupungista ehkä jonain päivänä vielä löytyy.

– Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vahvemmin identifioidun ukilaiseksi. Hauskaa on, että kantaespoolainen puolisonikin on sujahtanut uusikaupunkilaiseen elämänmenoon kuin kala veteen, Essi hymyilee.

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.