Luet tällä hetkellä:
Viihteen ammattilainen viihtyy Uudessakaupungissa
Lauri Ketonen

Viihteen ammattilainen viihtyy Uudessakaupungissa

  • Lauri Ketonen tunnetaan niin näyttelijänä, laulajana kuin ohjaajanakin.

Teatterikärpänen puri Ketosta jo nuoruusvuosina Uudenkaupungin Teatterissa ja lukion jälkeen veri veti Teatterikorkeakouluun Helsinkiin.  Teatteria Ketonen on tehnyt yli 30 vuotta ja punaisilla laivoilla viihdyttänyt laivamatkustajiakin reilu 10 vuotta. Sittemmin Ketonen on vieraillut Uudessakaupungissa eri musiikkitapahtumissa, pitänyt konsertteja sekä ohjannut harrastajia niin Uudenkaupungin Teatterissa kuin Pyhämaassakin.

Laurin TOP 3:

Uudenkaupungin ravintoloissa saa erinomaista ruokaa ja valinnanvaraa riittää. Lähellä sydäntä on Gasthaus Pooki, jossa olin nuorena kesätöissä. Legendaarinen kiviravintola, vehreä sisäpiha, saaristolaispöytä, tanssiliiteri sekä olut- ja viinituvat luovat hienot puitteet ravintolamiljöölle. Kaupunginlahden makasiiniravintoloiden terasseilla viihdytään kesällä lounastaen ja talvella maistuu tunnelmallinen illallinen tai lämmin juoma. Muutakin tasokasta ravintolatarjontaa löytyy ja ihan uusiakin konsepteja, Ketonen listaa ilahtuneesti.

 

Gasthaus Pooki
Gasthaus Pooki, alunperin pankkina toiminut kivitalo, kauppatorin laidalla oli Laurin kesätyöpaikka.

Makeanvedenallas ympäristöineen on kaunista seutua. Veneretkellä sulkuporttien kautta voi ihastella saaria ja kesämökkien rantoja. Allasta voi kiertää myös autoillen, jolloin toisella puolella tietä voi katsella 60-luvulla padotun järven rantaviivaa ja toisella puolella merta. Pyöräretkellä eväät voi valmistaa vaikkapa grillikodassa. Uimarannoista suosikkini on kallioinen Karhuluoto.

 

Karhuluodon laituri
Karhuluodon uimaranta makeanvedenaltaalla on Laurin tavoin monen muunkin uusikaupunkilaisen suosikkiranta.

Isonkarin majakkasaari on henkeäsalpaavan kaunis ja itselleni rakas. Isoisäni toimi saarella luotsina ja suvullamme on siellä kesäpaikka. Päiväretkellä Uudestakaupungista saa jo maistiaisen ulkosaariston olosuhteista. Opastetuilla kierroksilla tutustutaan majakkaan ja sen historiaan. Kasvistossa ja linnustossa riittää tutkittavaa. Saaren toisella puolella näyttäytyy jylhä ulkosaaristo ja kaukainen horisontti. Pimeän tullen kannattaa käydä ihailemassa tähtitaivasta, majakan valon halkoessa maisemaa.

 

Isokarin majakka
Mökkimatkaa Laurilla on Isokarin saarelle Uudestakaupungista noin 24 kilometriä.

Visit Uusikaupunki

 

 

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.