Luet tällä hetkellä:
Wintteri – yhteisöllisyyden uudet vaatteet Uudessakaupungissa
Monitoimijatalo Wintterin sisäaulassa istumassa kuntalaisia.

Wintteri – yhteisöllisyyden uudet vaatteet Uudessakaupungissa

  • Eri toimintoja yhteen kokoavasta monitoimijatalosta toivotaan kaupunkilaisten yhteistä olohuonetta. Muunneltavat tilat mahdollistavat aivan uudenlaisen yhteisöllisyyden syntymisen.

Viikaistenmäelle kohoavan monitoimijatalo Wintterin käyttöönottoon on enää vuodenpäivät. Kun kaupunkilaisten yhteinen olohuone avaa ovensa keväällä 2025, sen uutuuttaan hohtavien seinien sisään mahtuu valtava määrä toimintoja. Kysyimme uusikaupunkilaisilta, mitä he Wintteriltä odottavat, ja vastausten kirjo oli laaja ja innostava.

Onneksi Wintteri tarjoaa juuri kaikkea tätä – ja vielä paljon muutakin!

“Odotan puhtaita, toimivia, nykyaikaisia opiskeluun soveltuvia tiloja ja kalusteita”
“Toimiva koulu oppilaille ja henkilökunnalle”
“Lapselle hieno uusi lukio, jossa on tarkoituksenmukaiset ja terveet tilat”

Saamanne pitää!

Wintterin oppimisalue.

Wintterissä saman katon alle mahtuvat kaikenikäiset oppijat. Tiloissa käyvät koulua peruskoulun luokka-asteet 1-9 sekä lukiolaiset. Lisäksi yhteisiin tiloihin tulee päiväkoti kaupungin nuorimpia asukkaita varten.

Oppimisalueilla eri-ikäiset opiskelijat pääsevät syventymään kuhunkin aihealueeseen aiempaa kokonaisvaltaisemmin. Muiden muassa matemaattis-luonnontieteelliset aineet, musiikki, kädentaidot ja liikunta saavat omat, erityislaatuiset tilansa. Inspiroitumista luvassa, siis!

Wintterissä tilojen muunneltavuus on suunnitteluvaiheesta saakka ollut keskeinen tavoite – tulevat tilat muovautuvatkin joustavasti erilaisiin opetustilanteisiin ja erilaisten ryhmien tarpeisiin.

“Yhtenäisiä tiloja Vakkaopiston luennoille ja kursseille”
“Kunnon luentosali”
“Valtuustosaliin hyvä näkyvyys ja ääni”
“Uudet tilat musaopiston opetukselle ja esityksille”

Check!

Tiina Hero punaisessa puserossaan.
Vielä suht tuore uusikaupunkilainen Tiina Hero odottaa etenkin pääsevänsä luennoimaan Vakkaopiston uusiin tiloihin.

Vakka-Suomen Kansalaisopiston kattavan ja monipuolisen kurssitoiminnan keskus siirtyy Wintteriin. Keskitetty toiminta helpottaa paitsi opiston väkeä myös kävijöitä – oli kyseessä sitten historiallinen luento, kädentaidot tai bändipaja, kaikki löytyvät samasta paikasta.

Myös Vakka-Suomen Musiikkiopistolle löytyy uudet tilat Wintteristä. Ja tietysti kaupungin päättäjät kokoontuvat jatkossa niin ikään siellä, missä kaupunkilaisetkin ovat: Wintterissä.

“Odotan innolla uutta uimahallia!”
“Uimahalli, jossa on otettu huomioon myös vammaiset, jotta pääsee löylyyn ja liikkumaan turvallisesti”
“Kunnon korishalli”

Tulossa!

Wintterin uuden uimahallin havainnekuva.

Kaikenlaiselle liikkumiselle ja urheilulle monitoimijatalo tarjoaa ennennäkemättömän hienot puitteet – uusi uimahalli on suunniteltu palvelemaan laajaa erilaisten käyttäjien kirjoa, ja monitoimihallista löytyy palloiluhallin ohella kuntosali ja ryhmäliikuntatila sekä oma alueensa yleisurheilulle ja monitoimisali esimerkiksi kamppailulajeille.

Penkkiurheilijoille Wintteri tarjoaa nykyaikaiset katsomotilat sekä tietysti kahvilan, joka palvelee myös kannustusjoukkoja. Täällähän kelpaisi juhlia vaikka seurahistorian toista koripallon Suomen mestaruutta, vai mitä?

“Odotan, että sisällä on yhteisiä tiloja, joissa viettää aikaa”
“Voisikohan siellä tehdä etätöitä, ehkä samalla eväitä syöden”
“Odotan mukavaa kaupunkilaisten kohtaamispaikkaa”
“Paljon erilaisia aktiviteetteja: keramiikkakursseja, lukupiirejä, kokkauskursseja, koiran trimmauskurssi…”
“Vapaa-ajan toimintaa laidasta laitaan”

Kyllä vain!

Havainnekuva kaupunkiverstaan kahviosta.

Yhdessä tekeminen ja yhteisöllisyys eivät kumpua pelkistä seinistä, mutta toimivat tilat mahdollistavat aivan uudenlaista synergiaa sekä kaupungin, vapaa-ajantoimintojen että asukkaiden kesken.

Wintteriin rakentuu omat tilat nuorisolle, mutta yhtä lailla monitoimijatalosta on tulossa mukava hengailupaikka kaikenikäisille. Wintterissä on mahdollista nähdä, kokea ja tehdä taidetta, nauttia konserteista, järjestää kokouksia ja esiintymisiä, oleskella, tavata ystäviä ja tehdä etätöitä.

Eikä tekeminen rajoitu ainoastaan sisätiloihin – laajalle piha-alueelle on rakentumassa oleskelualueita, esiintymisalueita, kenttiä liikkumista varten, kuntoportaat, seikkailumetsä…

Wintterin kaupunkilaisille tarjoamat mahdollisuudet tulevat olemaan liki rajattomat. Lopulta käytön ja yhteisön luomme kuitenkin me uusikaupunkilaiset – sinä ja minä.

Wintteri lintuperspekstiivistä.

Millainen juuri sinun toiveidesi Wintteri olisi? 

Monitoimijatalo Wintterin ovet avautuvat keväällä 2025. Rakennusprojektin etenemistä voit seurata Wintterin kotisivuilta. 

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.