Luet tällä hetkellä:
WUF ja HAU – Koirapuistossa on tilaa telmiä
Koirapuisto on aidattu alue, jossa koira voi olla vapaana

WUF ja HAU – Koirapuistossa on tilaa telmiä

  • Uudenkaupungin koirapuistossa nelijalkaiset ystävämme voivat kirmata sydämensä kyllyydestä turvallisissa ja mukavissa olosuhteissa. Puistossa on omat aitauksensa sekä pienille että vähän suuremmillekin karvakorville.

Ketunkalliolla sijaitsevan koirapuiston portilla vastaan kirmaa turkki hulmuten 3-vuotias tiibetinterrieri Raisu kintereillään saman perheen vanhempi karvakorva, viiden vanha keskikokoinen saksanpystykorva Reko.

Koiraveljesten kanssa puistoon tullut Tinja Pitkämäki on muuttanut Uuteenkaupunkiin vasta äskettäin. Ensimmäisiä hankintoja uudella kotipaikkakunnalla oli juuri koirapuiston avain.

– Meillä on pieni pihakin, mutta siellä ei oikein mahdu juoksemaan. Tosi kiva, että on tällainen kotipihan jatke, missä koirat pääsevät telmimään, Pitkämäki kiittelee.

Pienehköinä seurakoirina Raisu ja Reko ovat koirapuiston pienten koirien aitauksessa. Välillä kaksikko pysähtyy katselemaan verkkoaidan taakse isompien koirien puolelle. Siellä leikkimielistä pystypainia käyvät viiden kuukauden ikäinen australianpaimenkoira Valo ja vuoden vanha husky Jasu.

 

Karvaturrit Jasu ja Valo

 

Koirapiston vierailijat Reko ja Raisu

 

Kaverukset käyvät puistossa useita kertoja viikossa

– Suunnilleen siitä asti ollaan käyty, kun kaikki rokotukset saatiin kuntoon. Täällä on yleensä aika rauhallista ja hyvin tilaa juosta, Jasun omistaja Jenna Laaksonen sanoo.

– Meilläkään ei omaa pihaa ole, niin on kiva kun täällä voi päästää turvallisesti juoksentelemaan, tuumii puolestaan Valon emäntä Saana Soinu.

Koirapuiston portit ovat lukossa, mutta telmimään pääsee noutamalla puistoon avaimen 15 euron panttia vastaan palvelupiste Passarista tai virastotalo Mörnestä.

Pitkämäki kiittelee lukollista systeemiä – hän uskoo, että puisto pysyy näin siistimpänä. Soinu ja Laaksonen muistuttavat kävijöitä keräämään myös koirien jätökset ja muut pienetkin roskat puiston roska-astiaan.

Noudattamalla yhteisiä, simppeleitä toimintaohjeita puisto pysyy sekä karvakavereille että omistajille mukavana paikkana.

Koirapuiston säännöt ja sijainti

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.