Luet tällä hetkellä:
Yrittäjän Uusikaupunki
Kullatut kukat.

Yrittäjän Uusikaupunki

  • Uusikaupunki on yrittäjälle kokoaan suurempi kotikaupunki, jossa asiat hoituvat joustavasti ja nopeasti. Yrittäjät ovat tärkeitä työllistäjiä ja elinvoimaisuuden lähteitä pikkukaupungille.

Tiistaina 5. syyskuuta vietetään valtakunnallista yrittäjän päivää. Yrittäjyys voi olla pitkiä päiviä, vastuuta ja epävarmuutta mutta myös vapautta, idearikkautta, onnea ja omannäköistä elämää. Me kysyimme kolmelta uusikaupunkilaisyrittäjältä heidän urapolustaan!

  1. Millainen on ollut oma yrittäjyyspolkusi?
  2. Millainen paikka Uusikaupunki on yrittäjälle?
  3. Mikä on mielestäsi parasta yrittäjyydessä?

 

Juha Hepojoki lehmuksen alla

Juha Hepojoki
Yrittäjä
Mainostoimisto Ilmiö

1. Opiskelin Porissa medianomiksi, ja yhdellä opiskelukaverilla oli jo opiskeluaikana oma media-alan yritys. Auttelin häntä toisinaan yrityksen töissä, joten näin siinä samalla, millaista media-alan yrittäjyys on.

En ollut ajatellut perustaa omaa yritystä, mutta lopulta yrittäjyyden kurssilla innostuin tutkimaan Uudenkaupungin mainostoimistotilannetta, kun tänne olin kuitenkin halukas opintojen jälkeen palaamaan. Näytti siltä, että rakoa sen tyyppiselle yritykselle voisi olla.

Mainostoimisto Ilmiön perustin lopulta 12 vuotta sitten, juurikin Yrittäjän päivänä.

Olen profiloitunut yrityksessäni erityisesti verkkosivuihin, mutta lisäksi kaikki yritysilmeeseen liittyvät asiat työllistävät. Perustyö on paljolti nettisivujen tekemistä ja sivujen ylläpitotyötä. Lisäksi teen vuosittain paljon erilaisten lehtien taittamista.

2. Uusikaupunki on hyvä paikka yrittää. Itse sain yrittäjyyden alussa ihan konkreettisesti apua kaupungilta markkinointituen muodossa, mutta näin pienenä yksityisyrittäjänä koen myös, että moni on käyttänyt palveluitani nimenomaan siksi, että olen uusikaupunkilainen. Paikallista halutaan tukea.

Yrittäjät myös tuntevat hyvin toisiaan ja ovat ahkeria verkostoitumaan. Itse pidän sitä ehdottomasti mieluummin hyvänä kuin huonona asiana.

3. Olen aika itsenäinen ihminen, joten yrittäjyyden itsenäisyys ja tietynlainen vapaus yrittäjyydessä on parasta. Tietysti yrittäjän pitää olla aina tavoitettavissa, mutta itse voi kuitenkin sanella omaa työrytmiään.

Oma työni on myös mukavan monipuolista. En jaksaisi samanlaisena toistuvaa hommaa tehdä pitkään, vaan tykkään siitä, että saan ajatella ja luoda itse.

 

Johanna Pohjola ja tumma hevonen.

Johanna Pohjola
Yrittäjä
Toiminta- ja ratsastusterapia J. Pohjola Oy

1. Molemmat vanhempani olivat yrittäjiä ja yrittäjyys tuli tutuksi jo lapsuudessa.

Toimintaterapeutiksi valmistumiseni jälkeen olin virassa Uudenkaupungin terveyskeskuksessa, mutta samanaikaisesti toimin virkatyöni ohella myös yrittäjänä. Tänä vuonna tuli täyteen 35 vuotta toimintaterapian saralla, joista päätoimisena yrittäjänä olen ollut viimeiset 15 vuotta.

Yrityksemme tarjoaa kattavat toimintaterapiapalvelut Uudessakaupungissa, Turussa ja niiden lähikunnissa. Toimintaterapiatoimipisteet sijaitsevat tällä hetkellä Vehmaalla ja Turussa. Ratsastusterapiaa toteutetaan Johanna Pohjolan tallilla, Lokalahdella. Yrityksessämme työskentelee tällä hetkellä minun lisäkseni 14 toimintaterapeuttia, tallimestari Ari, kolme terapiahevosta, tallikoira Vani ja terapiapupu.

2. Olen kokenut Uudenkaupungin olevan hyvä paikka toimia yrittäjänä. Koen, että täällä on hyvä yhteishenki, ja täällä on ollut helppo verkostoitua. Olen kokenut, että pienessä kaupungissa toimimisessa on paljon etuja.

3. Minulle yrittäjyydessä on parasta se, että on vapaus suunnitella omaa työtään, yrityksen toimintaa ja suuntaa. Lisäksi hevosten kanssa luonnossa asiakastyöskentely on aina ollut minulle tärkeää ja lähellä sydäntäni, ja sitä olen saanut toteuttaa ratsastusterapeuttina työskennellessäni.

Erittäin tyytyväinen olen siitä, että olen saanut luotua yrityksen, jossa työskentelee 15 ammattitaitoista terapeuttia ja pystymme tarjoamaan monipuolista kuntoutusta eri asiakasryhmille.

 

Saana ja Tapio Pääkkö kaupunginlahden rannalla.

Tapio Pääkkö
Yrittäjä
Vaspuuki Oy

1. Olen tullut Uuteenkaupunkiin yrittäjäksi vuonna 2007, kun otin vastuulleni Purjehdusseuran paviljongin ravintolatoiminnan. Paikka oli jo yhdeltä aiemmalta kesältä tuttu, joten tunsin liiketoiminnan ja asiakaskunnan valmiiksi. Se helpotti yrittäjäksi ryhtymistä. Tuolloin kotiosoitteeni oli vielä Turussa, mutta Uusikaupunki otti minut niin avosylin vastaan, että hyvin pian muutin kokonaan tänne.

Purjehdusseuran paviljongin ravintolasta olen sittemmin luopunut, mutta Pakkahuoneen vierasvenesatamaa yritykseni on pyörittänyt vuodesta 2011 lähtien ja Santtioranta Campingissa olemme nyt lopettelemassa kolmatta sesonkia.

2. Pienessä paikassa jutut liikkuvat nopeasti ja suusta suuhun -markkinointi toimii erinomaisen hyvin. Kaikkien asioiden hoitaminen on vaivatonta. Toiminta rullaa helpommin, kun ihmisillä on kasvot ja tiedät melkein aina, kenelle olet soittamassa, kun jokin asia pitää saada hoidettua.

3. Yrittäjyydestä saa virtaa ja voimaa. Se luo haasteita, jotka tulee usein ratkaistua tavalla tai toisella. Haasteet luovat itselleni myös jaksamista. Kun tilanne on aito, sen ratkaiseminen antaa voimaa.

Voimaannuttavin juttu on kuitenkin joukkuepeli. Meillä on pitkään ollut suuri määrä työntekijöitä, ja kun hyvien tyyppien kanssa pääsee tekemään töitä, syntyy usein jotain hienoa. Yrittäjän rooli on varmasti kokonaisuudessa omalla tavallaan tärkeä, mutta siinä on myös muita merkittäviä rooleja. Oma tyttäreni ja siskoni ovat mukana liiketoiminnassani, mutta ei luottopakkien tietenkään sukulaisia tarvitse olla. Kun isolla porukalla tehdään yhdessä töitä, täydennetään sopivasti toisiamme.

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.