Luet tällä hetkellä:
Satumetsän kainalossa – Hiulla on oma rauha ja paljon kavereita
Heidi ja Unto valmistavar ruokaa lieden äärellä.

Satumetsän kainalossa – Hiulla on oma rauha ja paljon kavereita

  • Heidi Marjunen oli tyytyväinen asukas kunnostetussa rintamamiestalossa, mutta puoliso Joni halusi rakentaa perheelleen talon itse. Nyt kolmihenkinen perhe asuu uudella Hiun asuinalueella keskellä satumaista metsää, mutta kuitenkin vain pyöräilymatkan päässä palveluista.

Helmikuinen keskipäivä on vielä öisen sateen jälkeen sumea, mutta Marjusen perheen uuden omakotitalon pihapiirissä tunnelma on säästä huolimatta viehättävä. Takapihalta, heti tontin rajan tuntumasta, avautuu metsä korkeine mäntyineen ja pehmeän sammaleen peittämine kallioineen.

– Tuossa tontin kulmalla on aika mukava kantarellipaikka, kerättiin siitä syksyllä iso muovikassillinen sieniä.

Ja marjaankaan ei tarvitse kovin kauas lähteä, Heidi Marjunen mainitsee.

Puhumattakaan metsän tarunhohtoisuudesta perheen 7-vuotiaan Unton silmissä. Puiden katveeseen on rakentunut jo monen monta majaa sen puolen vuoden aikana, jonka perhe on Hiulla uudessa talossaan asunut.

 

Unto-poika ja perheen kissa.

 

Kolmihenkinen perhe eleli pitkään tyytyväisenä kunnostetussa rintamamiestalossa, kun Heidin puoliso, rakennusalalla työskentelevä Joni, kertoi haluavansa rakentaa itse perheelleen talon. Heidiäkin ajatus yksikerroksisesta kodista kiehtoi, eikä aikaakaan, kun uutta kotia varten oli jo tontti varattuna uudelta Hiun alueelta.

Talo rakentui Jonin töiden ohella parin vuoden ajan metsän reunaan, ja perhe pääsi muuttamaan viime vuonna loppukesästä, juuri ennen Unton koulun alkamista.

Marjusille rakenteilla oleva asuinalue tuntuu mukavalta, sillä naapurustossa on runsaasti lapsiperheitä. Unton matkat Uudenkaupungin yhtenäiskouluun taittuvat vielä isoäidin kyydillä, myöhemmin linja-autolla ja polkupyörällä. Heidi pääsee omalle työpaikalleen Saarniston kouluun kävely- ja pyöräteitä pitkin nopeasti.

 

Hiun asuntoalueen pastellisävyisiä omakotitaloja.

 

Vielä nopeammin sujuvat matkat hänen piharakennuksessa sijaitsevaan kampaamoonsa.

– Vaihdoin alaa pari vuotta sitten, mutta kokonaan en malttanut asiakkaita jättää, joten teen toisinaan iltaisin myös kampaajan töitä. Täällä se käy kätevästi, kun saatiin rakennettua kampaamotilat kodin yhteyteen, pitkään kampaamoyrittäjänä toiminut Heidi kertoo.

 

Koirantaluttaja lenkillä ilta-auringon aikaan.

 

Alkuun keskustan tuntumasta muutto tuntui suurelta harppaukselta, mutta hyvin pian Heidi huomasi, ettei torin kulmalle edelleenkään ole matka eikä mikään.

– Tästä on vain kolmisen kilometriä matkaa keskustaan, ja kuitenkin ollaan täällä aivan omassa rauhassa. Kaikkein parasta on tuon metsän läheisyys. Reitit Hiun laavulle lähtevät melkein takapihalta, siellä on erinomaiset metsäpolut retkeilyyn ja maastopyöräilyyn, Heidi kertoo.

Myös läheisen metsän asukkien touhuja voi ihailla ikkunasta aitiopaikalta. Metsänreunasta kurkkivat niin kauriit, peurat, rusakot kuin vinhasti nakuttavat palokärjetkin.

Täällä on tilaa hengittää arjen melskeiden keskellä.

Tutustu Uudenkaupungin kaupungin verkkosivuilla Hiun asuntoalueen vapaisiin tontteihin!

Kotikulmilla-juttusarjassa uusikaupunkilaiset esittelevät asuinalueitaan. 

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.