Luet tällä hetkellä:
Vappupuuhaa Uudessakaupungissa
Piknik

Vappupuuhaa Uudessakaupungissa

  • Korkealle kipuava aurinko ja vihertävät nurmet kutsuvat jo vappurientoihin, mutta vielä tänä keväänä juhlinta kannattaa pitää maltillisena, jotta tartuntaluvut eivät lähde uuteen nousuun. Onneksi ihana Uusikaupunki tarjoaa runsaasti hauskaa ja herkullista vapputekemistä omankin porukan kanssa.

Nappaa vinkit talteen, laita vappuhattu päähän ja nauti heräilevästä keväästä läheisten kanssa!

 

Herkuttele

Herkut kuuluvat vappuun kuin rusina simaan! Kokoa herkkukoriin eväät ja kokoa pieni piknik vaikkapa omalle takapihalle tai parvekkeelle. Jos oma jauhopeukalo ei syyhyä, voit noutaa herkut erinomaisista paikallisista putiikeista – perinteiset reikämunkit Pakkahuoneelta  bertsat Cafe Aitasta ja sämpylät vaikkapa Pullapirjoilta. Rannikon Kalatuotteen kalaherkut kruunaavat piknik-viltin antimet. 

Tai mitäpä, jos istahtaisit nauttimaan valmiiksi laitetusta brunssista Bistro Bayn tai Ravintola Luoteen tunnelmaan? Tai suunnistaisit kevään ensimmäiselle terassilounaalle Kirstaan tai vasta äskettäin talven jälkeen avattuun Captain’s Makasiiniin

Kevääseen heräilevä Uusikaupunki on herkkusuun paratiisi – monipuolisesta kahvila- ja ravintolatarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin!

 

Vanhat talot viehättävät omintakeisuudellaan

 

Käppäile

Lähde keväiselle kävelylle puutalokeskustaan! Kierrä viehättävä ruutukaava-alue ristiin rastiin, ihastele historiallisten talojen yksityiskohtia ja bongaile kuuluisien uusikaupunkilaisten synnyin- ja asuinpaikkoja. Löydätkö, millä paikalla sijainneessa talossa syntyi säveltäjä B.H. Crusell? Tiedätkö, mistä sai alkunsa vuoden 1855 suurpalo? Bongaatko taiteilija Reino Harstin lapsuudenkodin? 

 

UkiAr-virtuaalimatka tarjoaa historiaa

 

Jos haluat tutustua kaupungin historiaan paremmin, sukella mukaan Uki Ar -virtuaalimatkalle menneen ajan Uuteenkaupunkiin tai lähde kiertämään jotain Uudenkaupungin museon kiinnostavista Seinätön museo -kaupunkikierroksista. Seinättömän museon reitit löydät täältä.

 

Fillaroi

Pakkaa eväät reppuun, hyppää polkupyörän selkään ja lähde kotiseuturetkelle! Fillaroi piknikille Kalannin Kuuanvuorelle, pyöräile tutustumaan Lokalahdelle Pärkänvuoren luoliin tai hurauta vaikka koko upea Velhoveden kierros talven jäljiltä heräilevässä saaristossa. 

Muistathan huoltaa pyöräsi ennen pidemmälle reissulle starttaamista. Äläkä unohda kypärää!

 

Dinopuisto houkuttelee leikkimään

 

Temmellä

Lähde perheen pienimpien kanssa testaamaan Uudenkaupungin lukuisia leikkipaikkoja! Starttaa vaikka Kaupunginlahden rannalla sijaitsevasta Leijonapuistosta, jatka Pietolanlahden leikkikentälle ja siitä eteenpäin upouuteen Pietolan dinopuistoon. Kaikki kaupungin ylläpitämät puistot löydät tästä linkistä.

Hauskaa puuhaa perheen kanssa on myös osallistua keskustassa sijaitsevaan piiloleikkiin! Piiloleikki on sarja pieniä maastoon piilotettuja pronssiveistoksia, joita voi etsiä digitaalisen kartan avulla. Jokaiseen reittiin liittyy mobiilipeli, joka auttaa katsomaan ympäristöä eri näkökulmista ja oppimaan uusia asioita. Tutustu reittiin ja patsaisiin osoitteessa piiloleikki.fi!

 

Kevät houkuttelee luontoon

 

Samoile

Suunnista luontoon bongailemaan lintuja, kevään merkkejä ja mielenrauhaa. Patikoi laavulle paistamaan makkaraa tai lähde kiertämään Hiunjärven tai Pamprinniemen luontopolkua.

Liikkumisen iloa ja hienoja maisemia löydät myös kiertämällä jonkin Uudenkaupungin kolmesta frisbeegolf-radasta.

 

Nautitaan vapusta turvallisesti pienellä porukalla, jotta kesällä päästään taas nauttimaan kaupungin lukuisista hienoista tapahtumista. 

Hauskaa vappua!

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.