Luet tällä hetkellä:
Maailmanvalloitus Uudestakaupungista käsin
Amin Torabi

Maailmanvalloitus Uudestakaupungista käsin

  • Berliinistä Uuteenkaupunkiin saapunut Amin Torabi uskoo start-up yrityksensä valloittavan maailman. Ponnahduslautana toimii hänen yhtiökumppaninsa kotipaikka, idyllinen Uusikaupunki.

Kun norjalaislähtöinen Amin Torabi kapusi ensimmäisen kerran bussista alas Uudenkaupungin linja-autoasemalla, hän tuumi nähneensä koko kaupungin yhdellä vilkaisulla.

– Siinä oli heti kirkko, posti ja kauppa, ja ajattelin, että tällainen pieni paikka siis. Kun aloin tutustua kaupunkiin tarkemmin, ymmärsin sen mahdollisuudet satama- ja matkailukaupunkina, Torabi kertoo.

Rantakaupunkiin hänet toi start-up yritys Inlisol, jota hän käynnistää yhdessä uusikaupunkilaisen Aki Nummelan kanssa. Yritys kehittelee älykkään teknologian avulla ratkaisuja ikäihmisten elämänlaadun parantamiseksi.

 

Messin kapyysi

 

Tällä hetkellä käynnissä on pilotointivaihe, jota Nummela ja Torabi hoitavat Uudenkaupungin torin laidalla sijaitsevasta etätyöpiste Messistä käsin. Torabi uskoo yrityksen mahdollisuuksien olevan rajattomat, kunhan rahoitus järjestyy.

– Aiomme valloittaa maailman, Torabi virnistää, mutta on selvästi tosissaan.

Hän kehuu Uudenkaupungin olevan erityisen hyvä kotipaikka start-up yritykselle.

– Täällä voimme kokeilla ja kehittää rauhassa, mutta kuitenkin nopeasti ja edullisesti. Suuremmassa paikassa se olisi paitsi vaikeampaa myös kalliimpaa, hän kiteyttää.

Torabin ja Nummelan yhteiset juuret ulottuvat miltei parinkymmenen vuoden taakse, jolloin he työskentelivät yhdessä Nokian palveluksessa Japanissa. Sittemmin yhteydenpito oli satunnaista, kunnes yhteisistä ideoista lähti syntymään yritys.

 

Inlisol perustettiin viime syksynä

– Yrityksen alkuvaiheet hoituivat etäyhteyksin, mutta helmikuussa saavuin Uuteenkaupunkiin. Tarkoitukseni oli viipyä muutaman viikon ajan, mutta nyt näyttää siltä, että pilotti olisi rakentumassa ja olisin täällä ainakin kesän yli, mahdollisesti koko loppuvuoden, Torabi sanoo.

Ympäri maailman töidensä puitteissa kiertänyt yrittäjä sanoo viihtyvänsä kaupunkikaunokaisen turvallisessa huomassa. Hän arvostaa erityisesti kompaktin paikkakunnan lyhyitä välimatkoja, ystävällisiä ihmisiä ja helppoutta. Erityismaininnan saa etätyötila Messi.

 

Messin sisääntuloaula

 

– Tämähän on aivan erinomainen paikka! Hyvät, valoisat tilat, kokousmahdollisuudet ja seuraa kahvitauoilla. Messin työntekijät ovat olleet tosi avuliaita ja mukavia. Keskitän kaiken työntekoni mielelläni tänne.

Hän kehaisee myös kaupungin monipuolista ravintolatarjontaa.

– Aki vie minua joka päivä eri ravintolaan lounaalle. Pidän erityisesti Kirstan lounaasta, Bistro Bayhin ja sporttibaari Olkkariin taas on mukava istahtaa lasilliselle työpäivän jälkeen, Torabi ynnää.

Kun hän malttaa irroittautua kiehtovan työnsä äärestä, askeleet vievät usein Total Gymin toiminnallisen harjoittelun pariin.

– Nyt, kun näyttää, että viivyn täällä pidempään, olisi mukavaa löytää erilaisia porukoita, joiden kanssa treenata ja viettää vapaa-aikaa. Ja samalla tietysti kasvattaa sosiaalisia verkostoja.

Amin Torabi sanoo ujoksi miellettyjen suomalaisten kyllä puhuvan englantia – ainakin sitten kun on pakko. Sen sijaan omalla äidinkielellään hän ei Suomessa pärjännytkään, toisin kuin oli kuvitellut.

– Ajattelin, että täällä minä voinkin puhua norjaa ja suomalaiset ymmärtävät, kun te puhutte kuitenkin ruotsia. Mutta ei se ihan niin mennytkään, hän nauraa.

InLiSol

Co-working ja etätyötila Messi

Teknologia on tuonut kaiken lähelle

 

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.