Luet tällä hetkellä:
Merenranta takapihana – Janhua on täydellinen asuinalue lapsiperheelle
Perhe viihtyy Janhualla

Merenranta takapihana – Janhua on täydellinen asuinalue lapsiperheelle

  • Vehreä Janhuan asuinalue sijaitsee sopivalla etäisyydellä tärkeimmistä palveluista ja samalla aivan meren rannalla. Rauhallinen alue on ihanteellinen kotipaikka perheelliselle.

Plumpsis! Ohut leipäkivi lähtee kädestä aivan oikeassa asennossa, mutta muuttaa matkalla suuntaa ja läiskähtää suoraan pohjaan tekemättä kovasti odotettuja pomppuja veden pinnalla.

– Tämä on yllättävän vaikeaa! Mutta näissä maisemissa on mukava lasten kanssa käydä leipien heittelyä harjoittelemassa, sanoo Jaana Kallonen ja viskaa seuraavan kiven kohti rantaveden aaltoilevaa pintaa.

Kallosen kanssa retkellä kauniissa Janhuanniemen rannassa ovat perheen lapset. Veera, 13, Minttu, 9, ja 5-vuotias Anni tietävät jo kokemuksesta, mistä kohtaa rantatöyräältä löytyvät parhaat leipäkivet, mihin voi istahtaa syömään eväitä ja missä vastaan tulevat hauskimmat kiipeilykalliot.

 

Lähirannan metsäpolku on mieleinen

 

– Tämä on kiva paikka tällaisille pienille arki-illan retkille. Rannan metsäpolku alkaa melkein omalta takapihalta, maisemat ovat upeat ja kun ottaa eväät mukaan, hoituu iltapalakin tässä samalla, Kallonen mainitsee.

Perhe on asunut vehreällä Janhuan alueella jo 15 vuotta. Vaikka lapsiluvun kasvaessa koti on alkanut käydä naftiksi, ei viihtyisältä asuinalueelta ole ollut kiire pois.

– Janhua on kivaa aluetta, leikkipuisto on heti oman pihan jatkeena ja uimarantakin aivan vieressä. Ennen kaikkea tästä on sopiva etäisyys kaikkialle: keskustan palveluihin, kouluihin, puistoihin ja isovanhemmille, Kallonen luettelee.

Hän kiittelee erityisesti juuri Janhuan hyvää sijaintia sekä rauhallista ja turvallista elämänmenoa.

 

Janhuan asuinalue

 

– Joka paikkaan on sellainen kävelymatka, että lastenkin kanssa jaksaa vielä kävellä takaisinkin. Ja itse kun tykkään lenkkeillä, niin täältä löytyy oikeastaan aina uusia reittejä, lähti mihin päin tahansa.

Myös lapset viihtyvät Janhualla. Puistot ovat turvallisen matkan päässä ja kavereita löytyy läheltä. Vilkkaan päivän päätteeksi ajatukset saavat levätä Janhuanniemen rannassa.

– Aaltojen liplatus rauhoittaa, Kallonen sanoo, nappaa litteän kiven ja heittää sen yhdessä Annin kanssa. Ainakin yksi pomppu nähdään, se sovitaan yhteistuumin.

Janhuan rivi- ja kerrostaloasuntojen lisäksi Janhuanniemelle on rakentumassa moderni puutaloalue

Kotikulmilla-juttusarjassa uusikaupunkilaiset esittelevät asuinalueitaan.

Artikkeli on julkaistu alunperin vuonna 2021.

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.