Luet tällä hetkellä:
Nummeloiden mökkimatka lyheni yli 600 kilometriä
Kirsi ja Vesa Nummela

Nummeloiden mökkimatka lyheni yli 600 kilometriä

  • Käymään vain. Niin Vesa Nummela ajatteli pakatessaan muuttokuormaansa yli 40 vuotta sitten Uudessakaupungissa. Työt veivät tuolloin Ouluun, mutta Nummelalla oli koko ajan vahva ajatus siitä, että paluu kalastajakylän rauhaan tulisi joskus vielä eteen.

Nyt, vuosia myöhemmin, Vesa Nummela aloittaa uutta vuotta Kirsti-vaimonsa kanssa uudessa merenrantakodissaan Uudenkaupungin Sorvakossa. Vielä pari vuotta sitten pariskunnan vakituinen osoite löytyi Oulusta, vaikka suurin osa ajasta tulikin vietettyä huvilalla Uudessakaupungissa. 

– Tai mökki se kyllä minun suussani on, vaikka sanoisit mitä, Kirsti nauraa miehelleen. 

Kirsti muutti Vesan luokse Ouluun viitisen vuotta sitten. Erityisesti hän viehättyi kuitenkin Uudessakaupungissa sijaitsevasta kesäpaikasta. 

 

– Tämä on niin selkeä, kaunis ja hirmuisen ystävällinen kaupunki. Olen itse Hämeestä, Vesijärven rannalta kotoisin ja tämä läheinen vesistö saa oloni tuntumaan kotoisalta. Onko olemassa mitään upeampaa kuin tämä, hän huokaisee ja osoittaa kimmeltävälle ulapalle. 

 

Pitkään rakenteilla ollut vapaa-ajan asunto Hiulla valmistui lopulliseen muotoonsa pari kesää sitten. Koska pitkä mökkimatka Oulusta otti väkisinkin istumalihasten päälle, viihtyi pariskunta huvilallaan koko ajan pidempiä aikoja kerrallaan. 

Kun he sitten eräänä keväänä saapuivat risusavottaan mökilleen, Vesa äkkäsi rakenteilla olevat Crusell-Puiston talot. Asuntojen linjakas ulkomuoto, sijainti meren rannalla ja hulppeat näkymät ihastuttivat molempia. Siltä istumalta he menivät tontille tutkailemaan rakentuvaa taloa lähemmin, ottivat yhteyttä kohteen myyjään ja istuivatkin kohta jo pankissa. 

 

Kaupunginlahden ilmakuva

 

Petankkia Leijonapuistossa

 

Uuteen kotiinsa he pääsivät muuttamaan jo seuraavaksi jouluksi. 

– Asunto on neljännessä kerroksessa ja sieltä on hienot näkymät, Vesa kertoo. 

Nummeloiden arki pikkukaupungissa on leppoisaa ja mukavaa. Muuttopäätös tuntuu oikealta. 

– Olemme tunteneet koko ajan itsemme hyvin tervetulleiksi tänne. Täällä on kaikki, mitä ihminen tarvitsee, on palvelut, uimahallit ja kuntosalit. Lisäksi meillä on aina tekemistä mökillä, eli tylsää ei ehdi tulla, Kirsti tuumii. 

– Sekin on aika mukavaa, että mökkimatka lyheni 630 kilometristä seitsemään, lisää Vesa. 

 

TIESITKÖ?

Uusikaupunki on kesäasukkaiden suosikki – mökkejä kaupungin alueella on liki 4000. Ja miksei olisi, löytyyhän kaupungista kaikki makoisan elämän eväät: rikas luonto upeine saaristoineen, monipuoliset palvelut ja tapahtumia joka lähtöön. 

Rantaviivaakin kaupungilla on saaret mukaan lukien yli 1500 km. Se on yhtä paljon kuin koko Suomelta löytyy pituutta. Pelkästään mantereelta mitattunakin rantaviivaa löytyy jopa yli 400 kilometrin verran. 

Yhä suositumpaa on hankkia vapaa-ajan asunto myös keskustan puutaloalueen liepeiltä palvelujen läheisyydestä tai yhteisöllisistä kyläkeskuksista. 

Omasta mökistä vasta haaveileville Uudenkaupungin alueelta löytyy runsaasti vuokramökkejä ja loma-asuntoja niin viikonloppulomia kuin vähän pidempiäkin vierailuja varten. 

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.