Luet tällä hetkellä:
Unelmakoti rakentui Hiulle
Johanna-äiti ja Neea keittiössä.

Unelmakoti rakentui Hiulle

Hiun alueen rauhallisella päätytontilla sijaitsevan yksikerroksisen talon oven avaa Johanna Tähtinen. Vierasta saapuu heti kuikuilemaan myös perheen pitkäkarvainen kissa Kosi, sekä kohta myös lapset, kohta 4-vuotias Neea ja kuuden vanha Niklas. Kodin valoisassa keittiössä aamukahvia nautiskelee perheen isä Toni Andersson.

Talon rakentaminen tuli perheelle ajankohtaiseksi muutama vuosi sitten, kun Johanna alkoi odottaa perheen toista lasta. Rivitaloasunto alkoi käydä ahtaaksi ja perhe kaipasi omaa rauhaa.

– Kävimme katsomassa moniakin taloja, mutta mikään ei oikein kunnolla iskenyt, Johanna muistelee.

Puutaloja iltavalaistuksessa

Pariskunta alkoi suunnitella rakentamista tosissaan käytyään naapurikaupungissa taloesittelyssä. Kun sopimukseen talotehtaan ja rakennusfirman kanssa päästiin, oli löydettävä tulevalle unelmakodille vielä paikka. Täydellinen tontti löytyi lopulta rakentumassa olevalta Hiun asuinalueelta Uudestakaupungista vähän kuin varkain.

– Samalla alueella, tuossa alempana, oli parikin tonttia tarjolla. Niistä toisesta olimme jo vähän ehtineet innostuakin, kun kävi ilmi, että tämä päätytontti olisi mahdollisesti vapautumassa. Ilmoittauduimme jonottamaan tätä, ja kun sitten sain puhelun, että tontti on meidän, taisin vähän tuulettaa, Johanna kertaa nauraen.

Rivitalokoti ehti olla myynnissä vuoden, ennen kuin kauppakirjat allekirjoitettiin Neean ollessa vasta kaksiviikkoinen. Johanna Tähtinen myöntää etukäteen pohtineensa, miten vauvavuoden ja rakennusprojektin yhteen sovittaminen sujuisi.

– Kyllä sitä ehti jo miettiä, että niinköhän vuoden aikana menisi lusikat jakoon. Mutta kaikki sujui lupa-asioista aina yhteistyöhön rakennusfirman kanssa todella joustavasti, hän sanoo.

Uuden talon tyytyväiset asukkaat

Noin vuoden urakoinnin jälkeen muuttolupa heltisi keväällä 2018. Vapun kynnyksellä perhe pääsi kantamaan muuttokuorman unelmiensa taloon – juuri sellaiseen avaraan, valoisaan ja käytännölliseen, josta he olivat jo useamman vuoden ajan haaveilleet.

– Tästä tuli juuri se unelmiemme koti, tai itse asiassa minusta tuntuu, että saatiin jopa enemmän kuin osattiin odottaa. En edelleenkään, muutaman vuoden asumisen jälkeen, muuttaisi täältä juuri mitään, Johanna sanoo.

Perhe on erityisen tyytyväinen viihtyisään Hiun alueeseen, jolle koti rakentui. Kotiovelta ei ole kuin kivenheitto uimarantaan, ulkojäille ja puistoihin, rauhoittava metsä aukeaa heti takaovelta.

– Alueena tämä on aivan täydellinen. Rauhallinen paikka, mutta kuitenkin pyöräilymatkan päässä kaikista Uudenkaupungin keskustan palveluista, kouluista ja päiväkodeista. Vieressä on lähikauppa ja upeat ulkoilumaastot, iltalenkilläkin puiden oksien välistä kimmeltää meri. En minä täältä enää suostuisi mihinkään lähtemään, Johanna Tähtinen hymyilee.

Tutustu tonttitarjontaan 

Artikkeli on aikaisemmin julkaistu Tuu Messiin -sivustolla.

 

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.