Luet tällä hetkellä:
Uusikaupunki lumosi lomailijan
Punaiset tulppaanit ja taustalla mylly.

Uusikaupunki lumosi lomailijan

  • Johanna Ilmoniemi on tuore ukilainen. Hän on asunut monissa paikoissa elämänsä aikana. Keski-Suomessa syntyneenä vesistön ja metsien läheisyys on Johannalle tärkeää. Hän syttyy siitä, kun on paljon tutkittavaa ja uusia energioita. Uudestakaupungista niitä todella löytyy!

-Tulin Ukiin ensimmäistä kertaa täältä kotoisin olevan ystäväni kanssa. Paikka valloitti minut oitis. Siitä lähtien yövyin joka kesä hotelli Aittarannassa yön tai kaksi. Lopulta oli vastattava Uudenkaupungin lumoavaan kutsuun ja muutin tänne viime syksynä, Johanna kertoo.

 

Johanna Ilmoniemi ja koira.

 

Johannan TOP 3

Uudenkaupungin taiteellinen energia inspiroi. Vaikken olekaan taiteilija kuin vain sielultani, Uudessakaupungissa tuntuu, että kaikki on mahdollista.  Värit ovat täällä vahvasti edustettuina, etenkin Taidetalo Pilvilinnassa.

 

Taidetalo Pilvilinnan värikkäät sisäseinät.

 

Kulttuurintekijät

Olen tottunut samoilemaan luonnossa koirani kanssa, joten puistot, ulkoilualueet sekä luontopolut ovat tutkimuksemme kohteina. Historia ja mystiikka ovat täällä luonnossa vahvasti läsnä. Olemme jo tutustuneet Pamprinniemen, Hiun ja Kasarminlahden luontopolkuihin sekä Käätyjärven lenkkiin. Nyt tarkkailemme, millainen on länsirannikon kevät.

 

Aava meri Pamprinniemellä.

 

Pamprinnimen jylhät kalliot.

 

Ulkoliikunta 

Rakastan elävää musiikkia, tapahtumia ja markkinoita! Uki tarjoilee sielunruokaa tälläkin saralla. Captain´s makasiini on tarjonnut hyvän valikoiman kasvisruokailijalle. Terassilla voin kuunnella live musiikkia ja koirani voi olla mukana. Myös Gasthaus Pookin sisäpihan yhteislaulutuokiot olivat mieleeni. Joulunavausmarkkinat yllättivät laajalla ja kekseliäällä valikoimallaan. Päätimme äitini kanssa ensi vuonna osallistua omilla käsitöillämme mukaan.

– Uusikaupunki tarjoaa upeassa tasapainossa rauhaa, luontoa, kulttuuria, tapahtumia ja estetiikkaa, Johanna vinkkaa.

Tapahtumakalenteri

 

Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.
© Ukilife.fi - All rights reserved.